zo-maak-je-contact-met-onbekenden

Zo maak je contact met onbekenden

Leestijd: 3 min

Contact maken met onbekenden is voor veel mensen echt een uitdaging. Je weet namelijk niet hoe de ander zal reageren, wat voor type persoon het is en of hij (of zij) jou wel aardig zal vinden. Maar je moet je dosis zelfvertrouwen bij elkaar rapen en gewoon in het diepe springen.

Ga ervoor!

Veel (voor jou) onbekende mensen denken precies hetzelfde als jij. Ze vragen zich af of jij wel contact wilt maken, of jij wel een aardig persoon bent en of je hem wel aardig zal vinden. Wanneer iedereen altijd blijft afwachten, gebeurd er niks in de wereld. Probeer het gewoon. Spreek eens een onbekende aan door simpelweg te beginnen met “Hallo”. Als je een positieve reactie terug krijgt, probeer je het ijs nog iets meer te breken door een simpele vraag te stellen als “Hoe gaat het?” of je begint over het weer met een zin zoals “Lekker weertje hé” (let op dat het dan ook wel lekker weer moet zijn).

Trek je stoute schoenen aan!

Door onbekende mensen aan te spreken zal je in jezelf veel bewuste en onbewuste groei meemaken. Je zelfvertrouwen stijgt, je communicatievaardigheden groeien en wie weet wat voor een geweldig persoon je in je leven hebt gehaald. Stel jezelf open voor geweldige nieuwe relaties, maar onthoud dat jij nog steeds alle touwtjes in handen hebt. Jij bepaalt zelf hoeveel contact je zou willen, hoe ver je gaat in de relatie en ook bepaal je zelf om het contact te verbreken als het niet klikt. Wees eerlijk naar jezelf en naar de ander. Soms kan dit vervelend overkomen, maar als je het met de beste intenties doet dan zal een ander dit (op termijn) zeker waarderen.

Contact maken met onbekenden is een spannende bezigheid. Er zijn ontzettend veel interessante mensen op de wereld en er valt superveel te leren van anderen. Je moet er alleen wel voor open staan! Wanneer je contact maakt met onbekenden probeer je vooraf wel een beetje de andere persoon te ‘lezen’ of het een type is die bij je past. Ga dus niet als een wilde iedereen aanspreken die je tegenkomt, want er zitten natuurlijk ook genoeg mensen bij die hier geen behoefte aan hebben. Ook zijn er mensen die er zelfs boos om worden.

Ook interessant:  Hiermee voorkom je verlatingsangst

Geen hoogmoedswaanzin!

‘Lees’ de onbekende persoon dus lichtelijk voordat je hem of haar aanspreekt. Iemand die druk in zijn telefoon zit en niet opkijkt (jammer genoeg gebeurt dit erg veel tegenwoordig) of iemand die diep in een boek zit, zal niet snel aangesproken willen worden. Probeer iemand te vinden die net als jij rondkijkt om te zien of iemand contact wilt maken. Wees niet bang om iemand aan te kijken en glimlach desnoods even vriendelijk om te zien hoe de ander daarop reageert. Onderschat je goede intenties niet en onderschat niet hoe interessant jij eigenlijk bent.

Jij bent een onbekende.. voor anderen.

Voor anderen ben jij net zo onbekend als zij voor jou. Je zult het moeilijk vinden om te geloven hoeveel mensen daadwerkelijk op zoek zijn naar goed contact. Dat is ook de reden dat mensen massaal in hun telefoon hangen; ze zoeken continu contact en met hun telefoon hebben ze een bekende (en onbekende) meteen binnen handbereik. Handig op zich, maar toch ook onhandig want je mist daarbij wel het contact leggen met onbekenden om je heen. Eén van die onbekenden kan je beste nieuwe vriend worden of je beste klant of misschien zelfs je nieuwe liefde!

Sta dus open voor contact met onbekenden en wees gerust dat je niet direct telefoonnummers, adressen e.d. hoeft uit te delen. Soms is het ook prettig even met iemand onderweg te praten die je niet kent. Even een ander zijn verhaal aanhoren of gewoon even je eigen verhaal doen. Klikt het goed? Dan kan je altijd nog overgaan tot het uitwisselen van contactgegevens.

Onderschat niet hoe interessant jij bent voor anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *