zo-krijg-ook-jij-volle-ronde-billen

Zo krijg ook jij volle, ronde billen

Leestijd: 5 min

Prachtige volle, ronde billen zijn de droom van menig vrouw. Hoewel sommige vrouwen genetische aanleg hebben voor strakke, ronde billen, moet het grootste gedeelte van de vrouwen er hard voor werken om dit resultaat te bereiken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je zelf ook volle, ronde billen kunt krijgen, ongeacht of je hier genetische aanleg voor hebt. Ben je benieuwd hoe? In dit artikel lees je 7 handige tips!

Begin met krachttraining

Volle, ronde billen worden voor een groot gedeelte gemaakt in de sportschool. Dat betekent dat je jezelf dus flink in het zweet moet werken om resultaat te boeken. Om volle, ronde billen te krijgen zul je cardio moeten combineren met krachttraining. Door cardio bouw je niet alleen een goede conditie op, ook worden je bilspieren hierdoor sterker.

Tijdens krachttraining train je je bilspieren echter nog een stuk beter, waardoor je doorgaans sneller resultaat boekt met krachttraining dan met cardio. Er zijn talloze effectieve oefeningen voor het trainen van je bilspieren en veel van deze oefeningen kun je ook prima thuis doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan squats, hip trusts en deadlifts.

Doe mee met de 30-day squat challenge

Eén van de effectiefste oefeningen voor volle, ronde billen zijn squats. Hoewel je squats natuurlijk kunt verwerken in je krachttraining, is dit ook een oefening die je prima thuis kunt doen. Je kunt deze oefening namelijk zowel met als zonder gewichten uitvoeren. Steeds meer vrouwen doen mee aan een zogenoemde ‘30-day squat challenge’, waarbij ze gedurende één maand elke dag squat-oefeningen doen.

Hoewel deelname aan de 30-day squat challenge er wel degelijk voor zorgt dat je bilspieren sterker worden, is een dergelijke korte periode niet lang genoeg om echte volle, ronde billen te krijgen en te behouden. Je zult daarvoor het doen van squats echt moeten integreren in je levensstijl.

Ook interessant:  De weg naar een stralende huid

Pas je voedingspatroon aan

Hoewel mooie ronde billen voor een groot gedeelte in de sportschool worden gemaakt, speelt ook je voedingspatroon hierbij een belangrijke rol. Tenslotte krijg je alleen mooi gevormde ronde billen op het moment dat je vetpercentage laag genoeg is en je spiermassa hoog genoeg is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je niet opeens een stuk minder calorieën te gaan eten als het je doel is om strakke, ronde billen te krijgen.

Wel is het van belang om kritisch te kijken naar je voedingspatroon en hierin de nodige aanpassingen te maken. Als je veel sport is het bijvoorbeeld belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Laat ongezonde voedingsmiddelen, waaronder producten met veel koolhydraten en toegevoegde suikers, voortaan staan.

Deze voedingsmiddelen zorgen er namelijk juist voor dat het ontzettend lang duurt voordat je jouw doel bereikt. Vind je het lastig om een passend dieet samen te stellen voor jouw doelen? Dan is een diëtist je eerste aanspreekpunt.

Gebruik op maat gemaakte trainingsschema’s

Het internet staat vol met trainingsschema’s waarvan wordt gezegd dat het voor prachtige, strakke billen zorgt. Het is echter zo dat het per persoon verschilt welk trainingsschema voor een dergelijk resultaat kan zorgen. Een trainingsschema moet namelijk gebaseerd zijn op je persoonlijke doelen, de hoeveelheid tijd dat je erin wilt of kunt investeren en je algemene levensstijl. Je zult merken dat je met een op maat gemaakt trainingsschema jouw doel een stuk sneller en eenvoudiger bereikt.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf een trainingsschema samen te stellen, maar in de meeste gevallen is het noodzakelijk om de hulp van een expert in te roepen. Dit kan een personal coach zijn, maar vaak zijn de medewerkers van je sportschool ook zeer welwillend om samen met jou een passend trainingsschema op te stellen. Vergeet niet om regelmatig de geboekte resultaten met je trainingsschema te evalueren en eventueel aanpassingen te maken in het schema.

Daarnaast is het belangrijk om eens in de zoveel tijd (doorgaans ongeveer elke 2 maanden) een nieuw trainingsschema met andere oefeningen op te stellen. Hiermee blijf je jezelf (en je bilspieren) uitdagen!

Ook interessant:  Kan thuis trainen effectief zijn? 5 Tips!

Ga door na een tegenslag

Je herkent het vast wel: je bent enthousiast begonnen met trainen en krijgt al snel te maken met een blessure. Niets is zo demotiverend als dergelijke tegenslagen tijdens het trainen. Voor veel vrouwen is dit al een reden om te stoppen met trainen. Maar voor jou niet, toch? Want jij wilt jouw doel wel graag bereiken!

Laat je daarom niet demotiveren door een kleine tegenslag en probeer het trainen snel weer op te pakken. Ook kan het voorkomen dat je een tijdje minder motivatie hebt om te gaan trainen. Het is helemaal niet erg om het trainen een tijdje wat rustiger aan te doen, bijvoorbeeld omdat je andere verplichtingen hebt. Blijf echter wel altijd aan je doel denken en probeer je trainingen snel weer op te pakken.

Begin met Hip Thrusts en Lunges

Wil je snel resultaat boeken? Dan mogen Hip Thrusts en Lunges echt niet ontbreken in je trainingsschema. Bij deze oefeningen worden je bilspieren maximaal belast, waardoor ze snel sterker worden. Wel is het belangrijk om deze oefeningen op een goede manier uit te voeren, want anders kun je snel last krijgen van blessures.

Op het internet zijn talloze filmpjes te vinden over hoe je Hip Thrusts en Lunges moet uitvoeren, maar het is zeker aan te raden om ook een personal coach of een medewerker van de sportschool om advies te vragen. Als je deze oefeningen voor het eerst doet, begin dan met korte sets van bijvoorbeeld 5 herhalingen. Na een tijdje kun je ervoor kiezen om deze oefeningen met extra gewichten te doen. Aangezien je het gewicht steeds verder kunt verhogen, blijven het altijd uitdagende en intensieve oefeningen.

Zonder cardio geen strakke billen

Helaas zul je er toch aan moeten geloven, want zonder cardio te integreren in je trainingsschema is het een vrijwel onmogelijke opgave om strakke billen te krijgen. Strakke billen zijn namelijk het resultaat van een laag vetpercentage en een hoge spiermassa.

Hoewel ook krachttraining wel degelijk voor een lager vetpercentage zorgt, bereik je met cardio een stuk sneller resultaat. Er zijn talloze cardio-oefeningen die je kunt doen om een lager vetpercentage te krijgen. Kies dus een aantal oefeningen uit die je leuk vindt en ga ermee aan de slag.

Video – Zo krijg ook jij volle, ronde billen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *