zo-bescherm-jij-je-personal-space

Zo bescherm jij je Personal Space

Leestijd: 4 min

Jouw personal space (persoonlijke ruimte) is net zo belangrijk als je lichaam. Het is een onzichtbaar gebied rondom je lichaam. In dit gebied vloeit jouw persoonlijke energie en je moet er altijd voor waken wie in dit gebied mag komen. Iedereen die in dit gebied komt met zijn energie zal namelijk mengen met jouw energie.

Houd je energie schoon

Omdat je dus niet zomaar iedereen met jou energie wilt laten mengen, moet je er dus voor zorgen dat je goed weet hoe je je personal space kunt afbakenen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat er negatieve of energie-zuigende personen mengen met jouw (positieve) energie. Dit kan vermoeiend zijn en jou zelfs op het verkeerde been zetten.

Het is goed om niet zomaar met willekeurige personen in de buurt te komen. Houd een klein beetje afstand voor observatie en beslis daarna of deze persoon in jouw personal space mag komen. Jij zet jezelf namelijk op de eerste plaats en je moet je energie zo positief en hoog mogelijk houden. Alleen dan ben jij namelijk op je best, kan je anderen het meeste bieden en kan jij het beste omgaan met anderen.

Jezelf afzonderen

Jouw personal space behouden kan je ook doen door je even af te zonderen, in de goede zin van het woord. Het is goed om zo nu en dan alleen te zijn, in je eigen energieveld, met je eigen gedachten en ideeën. Zo houd je jezelf namelijk fris voor nieuwe ideeën en nieuwe positieve energie. Daarmee bereik je weer sneller je doelen, krijg je nieuwe ideeën en ben je steeds in topvorm voor al je relaties.

Jezelf afzonderen en alleen zijn is een kunst op zich. Veel mensen hebben moeite met alleen zijn, moeite met stilte en moeite met zichzelf afzonderen. We leven in een snelle, drukke tijd waarin je alles lijkt te moeten weten en overal mee bezig moet zijn. Niets is minder waar, want je verliest jezelf alleen maar meer door jezelf steeds ‘weg te geven’.

Ook interessant:  Eerlijk zijn zonder iemand te kwetsen

Neem voor de verandering eens meer afstand van continu mensen om je heen. Zit voor de verandering wat minder op social media zoals Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en WhatsApp. Het is niet erg als je wat mist, want je mist uiteindelijk niks. Jij leest en ziet alles wat je hoort te weten. Als je iets denkt te missen, dan mis je nog steeds niks want dan is het niet belangrijk genoeg voor jou om te weten (wellicht komt het op een later moment alsnog bij je terug).

De kunst van het niks doen

Probeer eens 21 dagen lang slechts 15 minuten per dag helemaal niks te doen. Ga ergens zitten of liggen (in wakker-modus) en probeer jezelf eens rustig te houden. In het begin mag je best over van alles nadenken, maar probeer dit na verloop van tijd ook te minderen. Je hoeft niet altijd ergens aan te denken. Je hoeft niet overal mee bezig te zijn. Als je slechts 15 minuten per dag helemaal aan jezelf geeft, zonder telefoon, zonder computer, zonder tablet, dan zal je merken dat je kalmer wordt, meer ideeën krijgt, een fijnere nachtrust hebt en frisser de dag begint.

Kalmte, stilte en rust zijn zwaar onderschatte onderdelen van het dagelijkse ritme. Iedereen is altijd overal de hele dag mee bezig, maar mensen worden moe. Je relaties worden moe. JIJ wordt moe. Neem geen extra energy-drink, maar geef jezelf een moment van rust. Ervaar je na 21 dagen de dagelijkse 15 minuten als rust, dan bouw je het langzaam op naar bijvoorbeeld een half uur. Wat is uiteindelijk een half uur op circa 16 uren wakker zijn? Iedereen kan een half uur per dag vrij maken voor zichzelf, zolang je jezelf maar op de eerste plaats zet.

Alles heeft te maken met prioriteiten en jijzelf hoort prioriteit nummer één te zijn. Jij geeft jezelf rust en je zal dit uitstralen waardoor je rust overbrengt naar je relaties, naar anderen. Rust overbrengen straalt ook weer zelfvertrouwen uit, omdat jij je niet stresst, en mensen zullen jou steeds meer als een voorbeeld gaan zien.

Ook interessant:  Wil jij anderen kunnen accepteren?

Doe jezelf een plezier

Jouw personal space afbakenen doe je niet om de ander te pesten, maar om jezelf een plezier te doen. Het zal je leven stressvrij kunnen maken, je zal meer kunnen genieten en je zal de dag als prettiger en positiever ervaren. Geef jezelf de ruimte om tot jezelf te komen. Geef jezelf de ruimte om te leren van stilte en rust. Maak je hoofd eens helemaal leeg, zodat je niet zit te piekeren of zit te denken aan wat je allemaal nog ‘moet’ doen.

Je moet niks, want jij bepaalt wat je wel of niet doet. Zet jezelf op de eerste plaats en gun jezelf een moment van rust, elke dag weer. Rust zorgt voor ideeën en meer energie. Rust brengt meer zelfvertrouwen en laat je meer beseffen wat je met je tijd wilt doen.

Geniet van het leven en laat het niet aan je voorbij gaan. Claim je rust en claim je personal space!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *