zet-jezelf-op-de-eerste-plaats

Zet jezelf op de eerste plaats

Leestijd: 4 min

Het beste wat je voor jezelf en je omgeving kan doen is zelf je grootste fan zijn! Dit klinkt misschien vreemd, maar er zit een hele verklaring achter. Stel jezelf maar eens de volgende vragen:

  • Hoe kan je anderen waarderen als je jezelf niet waardeert?
  • Hoe kan je van een ander houden als je niet van jezelf houdt?
  • Hoe kan je echt begrijpen wat je betekent voor een ander zonder dat je weet wat je zelf eigenlijk waard bent?

Wees zelf je grootste fan

Niet arrogant zijn, wees bescheiden maar zelfverzekerd. Wees vol zelfvertrouwen zonder een ander daar kwaad mee te doen. Weet wat je waard bent zonder dat je een ander naar beneden haalt. Wat jij waard bent en wat je van een ander vindt zijn twee losse elementen. Jij bent niet méér waard wanneer een ander minder waardig overkomt. Niemand is meer of minder waard dan jijzelf, maar je moet wel weten hoeveel jijzelf waard bent. Iedereen heeft iets te bieden; jij ook!

Weet wat je waard bent!

Hoe fijn zou het zijn als mensen je waarderen om wie je bent en niet (meer) om wie je niet bent. Je hoeft jezelf niet anders voor te doen dan hoe je bent, want jij bent goed genoeg. Jij bent hét!

Jij bent het waard

Wees er zeker van dat de mensen om je heen ook weten hoeveel je waard bent. Wanneer je met zo’n gedachtepatroon kan starten, ben je al ver. Jij weet niet hoe anderen over jou denken dus je moet altijd gissen. Dan kun je er toch beter vanuit gaan dat ze jou helemaal te gek vinden?! Het is toch veel fijner om te denken dat anderen jou geweldig vinden en weten wat je waard bent in plaats van dat jij je afvraagt of ze jou wel aardig vinden? Jij bent te gek! Jij bent geweldig! Iedereen weet dat jij de wereld waard bent en meer! Houd dit in je gedachten gedurende de dag en wanneer je dit 21 dagen volhoudt, dan zal het niet alleen een standaard gedachte van je worden maar je zal het resultaat ook om je heen gaan zien.

Ook interessant:  Vriendschappelijke relaties tussen mannen en vrouwen

Probeer het! 21 dagen alleen maar positief over jezelf denken en verwachten dat anderen ook positief over je denken! Twijfel nooit aan jezelf, ook al weet je het niet.

Je zult merken dat je meer complimenten krijgt en hoogstwaarschijnlijk verschijnen er al mooie nieuwe kansen op je pad. Want als jij je grootste fan bent, zullen anderen je volgen. Jij kunt anderen meer bieden, wanneer jij jezelf alles gunt!

Zet jezelf op de eerste plaats

Het klinkt misschien egoïstisch, maar dat is het echt niet. Je kunt namelijk alleen écht van een ander houden, als je ook van jezelf houdt. Je kunt alleen goed overkomen, als je ook goed in je vel zit. Zorg er dus voor dat je goed in je vel zit, weet waar je staat en weet waar je naartoe wilt. Hoe jij jezelf voelt en hoe jij over jezelf denkt straal je onbewust uit. Mensen pikken dit ook onbewust op.

Jezelf op de eerste plaats zetten lijkt in eerste instantie op zelf je grootste fan zijn, maar er zit een iets andere kijk op. Door jezelf op de eerste plaats te zetten, ben je ook automatisch zelf je grootste fan met alle voordelen die daaruit voortvloeien. Door jezelf op de eerste plaats te zetten krijg je mogelijkheden om anderen meer te bieden.

Stel, je zet jezelf op de eerste plaats. Je vergaart een interessant inkomen, want je werkt hard en/of slim. Hiermee ben je in staat een betrouwbare auto aan te schaffen. Doordat je een betrouwbare auto hebt, kun je anderen ook deels tot dienst zijn. Wees bijvoorbeeld eens de bob.

Stel, je zet jezelf op de eerste plaats. Hierdoor ben jij voor die ene baan gegaan waar 100 anderen ook om vochten, maar jij met al je zelfvertrouwen en vaardigheden hebt de baan gekregen. Deze nieuwe geweldige baan geeft jou vele nieuwe kansen en een mooi inkomen. Hierdoor kun jij anderen ook meer bieden, omdat jij jezelf meer hebt gegund. Zet jezelf dus op de eerste plaats!

Ook interessant:  Vaak chagrijnig? Zo kom je er vanaf!

Blijf op je eigen pad

Let op; je moet jezelf niet op de eerste plaats zetten door zelf anderen op de 2e of lagere plaats te zetten. Zie het ongeveer als een atletiek wedstrijd; je rent op je eigen baan om ervoor te zorgen dat je op de eerste plaats eindigt. Doordat je op je eigen baan blijft, beperk je anderen niet en je duwt ze ook niet naar een lagere plaats. Zij zitten namelijk ook op hun eigen baan, oftewel op hun eigen pad. Bewandel je eigen pad en zorg dat je het beste doet wat je kan om op de eerste plaats te staan. Het enige verschil is dat het leven geen wedstrijd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *