zelfvertrouwen-hebben-en-uitstralen

Zelfvertrouwen hebben en uitstralen

Leestijd: 4 min

Zelfvertrouwen hebben en uitstralen is niet iets wat je zo 1-2-3 doet, behalve als je het gewend bent van kinds af aan, want dan weet je niet anders. We onderscheiden beide onderdelen, zodat je een goed beeld krijgt hiervan en weet wat je moet doen om meer zelfvertrouwen te hebben én uit te stralen.

Zelfvertrouwen hebben

Iedereen die met dit onderwerp bezig is, wilt meer zelfvertrouwen. Je wilt beter in je vel zitten, je wilt zekerder zijn van jezelf en je weet dat je daardoor fijner wakker wordt en prettiger gaat slapen.

Maar hoe krijg je dat nou… dat zelfvertrouwen?

Er zijn vele manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. De basis ligt echter altijd bij jezelf. Je krijgt niet automatisch meer zelfvertrouwen wanneer anderen jou complimentjes geven, wanneer je niet genoeg in jezelf gelooft. Je krijgt ook niet automatisch meer zelfvertrouwen wanneer je een mooie auto hebt, een pak geld of een knappe vriendin, wanneer je niet genoeg in jezelf gelooft.

Zelfvertrouwen komt van binnenuit, en nooit van buiten. Natuurlijk kan het helpen je zelfvertrouwen een boost te geven wanneer je veel geld hebt of een mooie vrouw of man. Maar aan het einde van de dag moet je ook zelfvertrouwen hebben wanneer je alleen staat, zonder auto, zonder geld. Wanneer je op dat moment zelfvertrouwen hebt, dan weet je dat je er weer bovenop komt en niks jou kan tegenhouden.

21 dagen jezelf ophemelen

Probeer eens 21 dagen lang wanneer je ’s ochtends opstaat én ’s avonds naar bed gaat jezelf in de spiegel aan te kijken en vertel tegen jezelf dat jij het beste verdient, al het goede mag ontvangen en niks jou kan tegenhouden. Geef jezelf complimentjes. De kracht zit in jezelf en jij bepaalt wanneer en hoe deze kracht naar buiten komt.

Ook interessant:  Vriendschappelijke relaties tussen mannen en vrouwen

Doe dit 21 dagen lang, zonder iemand erbij die je kan afleiden en ontdek na 21 dagen dat je lekkerder in je vel zit, je beter kunt slapen, fijner de dag begint en wellicht zelfs geweldige nieuwe ervaringen in je leven hebt aangetrokken. Zelfvertrouwen bestaat uit weten dat je kan wat je moet doen wanneer je het moet doen. Het is vervolgens aan jou om het dan ook uit te voeren, zodat je zelfvertrouwen aansluit bij je kunnen en je voor jezelf bewijs ziet. Dit geeft je zelfvertrouwen nog meer een boost en zo ontwikkel je steeds verder en verder.

Onthoud wel dat je bescheiden blijft en dus niet arrogant wordt. Zelfvertrouwen en arrogantie lijken dicht bij elkaar te liggen, maar liggen eigenlijk ver van elkaar. Met arrogantie voel je jezelf namelijk beter dan anderen en probeer je dat voor jezelf te plaatsen als ‘zelfvertrouwen’ terwijl dat het niet is. Iemand met zelfvertrouwen laat iedereen in zijn waarde, maar is ook heel bewust van eigenwaarde. Je hoeft niet arrogant te doen om zelfvertrouwen te ontwikkelen en je kunt absoluut zelfvertrouwen hebben zonder arrogant te zijn.

Maak jezelf ‘verslaafd’ aan positieve gedachten!

Zelfvertrouwen uitstralen

Zelfvertrouwen uitstralen gaat hand in hand met je gedachten. Als jij twijfelt aan jezelf, dan zal je geen zelfvertrouwen kunnen uitstralen. Als jij erg ontevreden bent over jezelf, dan zal je geen zelfvertrouwen kunnen uitstralen.

Wees zeker van jezelf, wat je ook doet!

Alles wat je doet, is goed. Accepteer jezelf net zoals je anderen accepteert zoals ze zijn. Wees niet te streng voor jezelf, want je bent elke dag weer aan het leren, ook al heb je het zelf niet eens door. Doe het beste wat je kunt en beschouw dat ook als het beste wat je kon doen.

Stapsgewijs meer zelfvertrouwen uiten

Er zijn een aantal manieren om meer zelfvertrouwen te kunnen uitstralen, terwijl je nog steeds bezig bent met je zelfontwikkeling. Noteer ze voor jezelf, probeer ze uit op anderen en aanschouw goed hoe de ander reageert op jou.

Ook interessant:  Zo heb je een stressvrije zwangerschap

1. Kijk de ander in de ogen aan, maar staar niet.
2. Spreek de naam van de ander tussendoor ook eens uit terwijl je praat.
3. Kin omhoog, borst vooruit, schouders recht.
4. Voel je goed en herhaal in gedachten “ik voel mij goed”.
5. Twijfel aan geen enkele stap die je zet, ook al stap je per ongeluk in hondenpoep.
6. Loop rustig, want je hebt geen haast.
7. Praat kalm, want dan communiceer je beter.
8. Denk na voordat je iets doet, zodat je bewust bent van wat je doet.

Zelfvertrouwen uitstralen is dus ook voor jou weggelegd, terwijl je misschien nog niet het zelfvertrouwen hebt wat je zou willen. Door er alleen al mee bezig te zijn en bovenstaande 8 punten toe te passen, zal je merken dat je zelfvertrouwen een boost krijgt en de 8 punten op een gegeven moment onbewust doorgaan.

Je bent nu op het moment aangekomen dat jij jezelf én je zelfvertrouwen hebt verbeterd, én je zal dit nu ook kunnen uitstralen naar buiten. Je kunt natuurlijk ook nog even het artikel lezen met 50 tips om je zelfvertrouwen te boosten.

You are the (wo)man!

Video – Zelfvertrouwen hebben en uitstralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *