waarom-is-havermout-zo-gezond

Waarom is havermout zo gezond?

Leestijd: 2 min

Bij Gezond.info bieden we schrijvers, experts en trainers de kans om een gastblog te publiceren. Deze artikelen kunnen gaan over gezondheid, relaties, sport, aandoeningen of beauty. Elke gastblogger heeft zijn of haar eigen kennis die graag gedeeld mag worden. Dit keer is het Safia van @Safiatje83 die graag meer vertelt over Havermout en hoe gezond het eigenlijk is.

Havermout als powerfood

Havermout is één van de gezondste graansoorten ter wereld! Dit komt omdat havermout heel veel gezondheidsvoordelen biedt. Het wordt ook wel de nieuwe powerfood genoemd! En is op dit moment ook razend populair. En dit is niet zomaar! In havermout zit namelijk o.a. beta-glucanen. En juist dit zorgt voor heel veel gezondheidsvoordelen.

Waar is havermout goed voor?

Havermout toepassen in je voedingspatroon heeft de volgende voordelen:

  • Versterkt het immuunsysteem (minder vatbaar voor virussen en bacteriën)
  • Zorgt ervoor dat het cholesterol op niveau blijft (minder kans op hart- en vaatziekten)
  • Reguleert bloedsuikerspiegel (minder kans op diabetes type II)
  • Goed voor je darmflora (bevordert de stoelgang)
  • Vermindert de kans op diverse soorten kanker (met name borstkanker)
  • Vermindert astmatische klachten (vooral bij kinderen zijn de klachten tot wel 50% minder)

Havermout variaties

Havermout is ook populair, omdat het een heel veelzijdig product is dat makkelijk toe te passen is in je voedingspatroon. Met havermout kun je volop variëren. Op mijn Instagram account @Safiatje83 staan veel recepten waarbij havermout verwerkt is! Dus mocht je nou op zoek zijn naar een beetje inspiratie, bij @Safiatje83 vind je genoeg havermout inspiratie. Denk onder andere aan ontbijtpizza van havermout, havermout koekjes, havermout kwarkbollen, havermout met chiapudding en nog veel meer!

Wat nog goed is om te weten; havermout bevat erg veel vezels waardoor je er een langdurig verzadigd gevoel aan overhoudt. Dit komt door de langzaam absorberende koolhydraten. Dit kan ook helpen bij het afvallen.

Ook interessant:  Hierdoor is een Zoete Aardappel Gezonder dan een Gewone

Een reactie op “Waarom is havermout zo gezond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *