waarom-een-goed-voetenbad-wonderen-doet

Waarom een goed voetenbad wonderen doet

Leestijd: 5 min

Niet alleen werkt een goed voetenbad heerlijk ontspannend, het heeft ook nog eens meerdere gezondheidsvoordelen. Het nemen van een voetenbad is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen, zowel geestelijk als lichamelijk. Daarnaast is het ook nog eens erg eenvoudig om een voetenbad te maken, waardoor je jezelf ook gedurende de dag even snel kunt verwennen met een heerlijk voetenbad.

Wat zijn de voordelen van een voetenbad?

Het nemen van een voetenbad heeft tal van voordelen, maar het voornaamste voordeel is natuurlijk dat het een heerlijke manier is om even volledig tot rust te komen. Ben je benieuwd wat de exacte voordelen van een voetenbad precies zijn? We hebben een overzicht voor je gemaakt!

Het nemen van een voetenbad kan stress verminderen

Heb je een stressvol leven en merk je dat je momenten op de dag mist waarop je even helemaal tot rust kunt komen? Dan is het nemen van een goed voetenbad voor jou waarschijnlijk een goede oplossing. Een voetenbad werkt namelijk heerlijk ontspannend, waardoor het ook vaak helpt om de hoeveelheid stress in je lijf te verminderen.

Het nemen van een voetenbad is een leuke sociale activiteit

Vind je het maar niets om in je eentje een voetenbad te nemen? Het nemen van een voetenbad is bij uitstek een enorm leuke en gezellige sociale activiteit. Vraag bijvoorbeeld eens een goede vriendin of de buurvrouw om gezellig samen een voetenbad te nemen!

Het nemen van een voetenbad is goed voor je voeten

Wist je dat het nemen van een voetenbad erg goed is voor de gezondheid van je voeten? Je kunt allerlei gezonde, natuurlijke ingrediënten in je voetenbad doen die allerlei voetklachten kunnen voorkomen. Ook is het nemen van een warm voetenbad een goede manier om de huid op je voeten diep te reinigen en het eelt op je voeten zachter te laten worden.

Ook interessant:  Zo leer je van je ervaringen

Het nemen van een voetenbad werkt goed tegen spierpijn

Heb je vaak last van spierpijn in je voeten of kuiten? Dan kan het nemen van een voetenbad hier zeker bij helpen. Een goed excuus dus om na een rondje intensief hardlopen de tijd te nemen voor een heerlijk warm voetenbadje. Wist je trouwens dat je allerlei ingrediënten aan je voetenbadje kunt toevoegen die spierpijn tegengaan? Denk hierbij bijvoorbeeld aan magnesium, baking soda of himalaya zout.

Het nemen van een voetenbad is goed voor je gezondheid

Het nemen van een voetenbad is niet alleen gezond voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Het zorgt namelijk onder andere voor een betere doorbloeding in je lichaam. Daarnaast kun je met een voetenbad ook ontstekingen en infecties uit je teen of voet opruimen. Een voetenbad is niet alleen heerlijk ontspannend dus, maar ook erg goed voor je lichaam.

Het nemen van een voetenbad kan eelt op je voeten voorkomen

Vind jij eelt op je voeten ook zo vervelend? Het regelmatig nemen van een lekker voetenbadje kan eelt op je voeten vaak voorkomen. Als je al last hebt van eelt op je voeten, dan kun je dit met een voetenbad ook langzaam los laten weken.

Zelf een voetenbad maken

Het is helemaal niet lastig om zelf een voetenbad te maken. In principe heb je hier enkel een ruime bak en warm water voor nodig. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een professioneel voetenbadje te kopen. Dergelijke luxe voetenbadjes hebben vaak een masserende functie, wat weer een extra beleving geeft aan het nemen van een heerlijk voetenbad.

We hebben een stappenplan gemaakt voor het zelf maken van een voetenbad, zodat je meteen aan de slag kunt.

Vul een ruime bak met lauwwarm water.
Je kunt het best geen koud water gebruiken, want dit heeft vrij weinig effect op je huid. Daarnaast wordt het ook afgeraden om heel warm water te gebruiken. Hoewel een voetenbad met heerlijk warm water waarschijnlijk erg fijn klinkt, is het niet zo goed voor je huid om hier lange tijd met je voeten in te zitten.

Ook interessant:  Zo eet je meer groente (incl. pompoenbrood recept)

Voeg amandelolie, lavendelolie, soda of zout toe.
Je kunt allerlei ingrediënten aan je voetenbadje toevoegen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om amandelolie, lavendelolie, baking soda of (himalaya) zout te gebruiken. Van baking soda is bijvoorbeeld bekend dat het een antibacteriële en schimmelwerende werking heeft, wat het een erg geschikt (natuurlijk) ingrediënt maakt voor in een voetenbad. Gebruik in ieder geval altijd natuurlijke middelen, dus geen zeep of allerlei andere chemische schoonmaakmiddelen.

Doe je voeten maximaal 10 minuten in het voetenbadje.
Je kunt je voeten het best maximaal 10 minuten in het voetenbadje laten zitten. Deze tijd is lang genoeg om van alle voordelen van het nemen van een voetenbad te kunnen profiteren, maar het tast de huid verder niet aan. Als je consequent langer dan 10 minuten een voetenbad zou nemen, dan zou dit de huid op je voeten wel aan kunnen tasten.

Droog je voeten na het voetenbad goed af. Om schimmelinfecties te voorkomen is het belangrijk om je voeten na het nemen van het voetenbad goed af te drogen.

Breng vochtinbrengende crème aan op je voeten.
Het is verstandig om na het nemen van een voetenbad vochtinbrengende crème aan te brengen op je voeten. Hiermee zorg je ervoor dat de huid op je voeten goed gehydrateerd blijft.

Het is geen enkel probleem om elke dag een voetenbad te nemen. Het is dan echter wel belangrijk om je goed te houden aan de maximale tijd van 10 minuten, want anders kan het juist een negatief effect hebben op de gezondheid van je voeten.

Zoals je ziet is het enorm eenvoudig om zelf snel een voetenbadje te maken en je hoeft hier in principe niet veel voor in huis te hebben. Neem je regelmatig een voetenbadje? Dan is het zeker het overwegen waard om een professioneel voetenbadje met een massagestand aan te schaffen. Er gaat gegarandeerd een wereld voor je open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *