vriendschappelijke-relaties-tussen-mannen-en-vrouwen

Vriendschappelijke relaties tussen mannen en vrouwen

Leestijd: 4 min

Mannen en vrouwen lijken veel op elkaar, maar zijn toch ontzettend verschillend. Relaties tussen mannen en vrouwen kunnen vroeg of laat erg complex worden, vaak vanwege seksualiteit. Natuurlijk zijn er genoeg mannen en vrouwen die uitstekend met elkaar omgaan zonder seks, of ze kunnen juist uitstekend als vrienden met elkaar omgaan mét seks. We hebben het in dit geval dan even over de hetero-man en hetero-vrouw, want dat zijn vaak complexe vriendschappelijke relaties.

Vriendschappelijke relaties

Eén van de meest fijne relaties tussen een man en vrouw is wanneer het zowel vriendschappelijk als een liefdespartner is. Wanneer je partner ook je (beste) vriend is dan heb je één van de beste relaties in je leven, want jullie kunnen samen alles aan. Je kunt over veel meer onderwerpen praten, je hebt veel meer plezier samen en daarnaast heb je ook nog de liefde en seks! Daarom is het bij een liefdesrelatie erg belangrijk dat jullie ook vriendschappelijk met elkaar kunnen omgaan, want daarmee bouw je samen een stabiele toekomst op.

Wanneer een man en vrouw een vriendschappelijke relatie hebben zonder seks, maar wel beide hetero zijn dan kan het nog wel eens een lading krijgen. Lust en seksuele gevoelens zijn namelijk doodnormaal en wanneer je als hetero man en hetero vrouw vriendschappelijk met elkaar omgaat, dan is het een kwestie van tijd (als het dan nog niet zover is) tot er ook stiekem een fantasie ontstaat.

Hoe zou het zijn als……

Elke relatie is anders

De mooiste relaties en de pijnlijkste beëindigingen van vriendschappen zijn hierdoor ontstaan. Probeer er niet een te grote lading aan te hangen, zodat jullie het voor jezelf niet te moeilijk maken. Geniet van het leven, maak het niet te complex en ga op je gevoel af. Als de uitspraak van je gevoel de vriendschap niet overleeft, dan moest dat zo zijn en was dat vroeg of laat toch wel misgegaan.

Ook interessant:  Interessant blijven voor anderen

Ja, dat kan even pijn doen, maar het zal nog veel meer pijn doen wanneer jij je gevoel blijft onderdrukken en je ziet je vriendschappelijke vriendin met een ander verliefd zijn en een toekomst bouwen. Dat leven wil je niet en dat leven verdien je niet. Jij verdient alle liefde waar je naar verlangt en als dat niet door de ene persoon beantwoordt kan worden, dan zijn er genoeg anderen die dat wel zouden beantwoorden.

There are plenty of fish in the sea!

Verschillende soorten vriendschappelijke relaties

Relaties tussen mannen en vrouwen zijn er in vele vormen. Elke relatie heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en eenieder moet voor zichzelf blijven bepalen in hoeverre de relatie aansluit bij zijn (niet-seksuele) verlangens.

Wij benoemen, heel beknopt uitgelegd, de verschillende vriendschappelijke man-vrouw relaties:

Hetero man – hetero vrouw
Kan leiden tot de perfecte liefdesrelatie, seksualiteit is taboe of heel actief en deze relatie biedt zeker de nodige uitdagingen.

Hetero man – lesbische vrouw
Kan leiden tot een seksuele relatie zonder liefde van de vrouw, kan verwarrend worden voor de gevoelens van de man en deze relatie kan ook gezien worden als de vriendschap tussen twee mannen (lesbische vrouwen kunnen mannelijk overkomen).

Homofiele man – hetero vrouw
Vaak de ultieme vriendschappelijke relatie voor een vrouw, omdat de man nooit zal proberen ‘in haar broekje’ te komen. De homofiele man voelt zich vaak op één lijn met de hetero vrouw (vallen beide op mannen) en deze vriendschappen hebben vaak veel plezier samen zonder teveel complexiteit.

Homofiele man – lesbische vrouw
De homofiele man en lesbische vrouw relatie is er één die minder vaak voorkomt. Deze relatie kan echter uitstekend samen gaan en van seksualiteit is eigenlijk geen sprake. De vriendschappelijke relatie is erg afhankelijk van karaktereigenschappen van beide personen.

Zoals je in meer artikelen op Gezond.info kunt lezen, zal je verschillende relaties in je leven ervaren. Zorg er voor dat je altijd luistert naar je gevoel en je een vriendschappelijke relatie niet te ingewikkeld maakt. Heb plezier, geniet van elkaars fijne eigenschappen, wees een steun voor de ander en laat de ander ook een steun zijn voor jou. Niks is fijner dan een goede relatie tussen elkaar, ongeacht de persoon, seksuele voorkeur of afkomst. We zijn allemaal mensen en we zijn er om te genieten, om van elkaar te leren en om jezelf te ontwikkelen.

Ook interessant:  Zo ga je om met negatieve mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *