voldoende-blijven-bewegen-in-de-winter

Voldoende blijven bewegen in de winter

Leestijd: 2 min

De koude temperaturen in de winter hoeven geen excuus te zijn om minder te gaan bewegen. Voorkom dat je motivatie in de winterperiode keldert en verlies je gezondheidsdoelen niet uit het zicht. Dit zijn enkele tips om binnen én buiten voldoende te blijven bewegen in de winter.

Frisse lucht en vitamine D

Een stevige wandeling in de buitenlucht is ideaal voor een goede zuurstofopname en is tegelijkertijd één van de gezondste dingen die je voor jezelf kan doen. Frisse lucht is belangrijk om het uithoudingsvermogen van het lichaam te vergroten en door overdag minstens 30 minuten lang te bewegen in daglicht, kan je lichaam al een flinke portie vitamine D aanmaken. Vitamine D is belangrijk voor o.a de calciumopname en goede bot ontwikkelingen.

Extra lagen kleding

Zolang er geen extreme weerswaarschuwingen zijn, kun je met wat extra lagen kleding prima buiten blijven sporten in de winterperiode. Voel goed het weer aan zodat je de weersomstandigheden in je eigen voordeel kunt gebruiken! Als het te warm wordt, kun je tenslotte makkelijk wat lagen kleding uittrekken.

Stel korte termijn doelen op

Het is verstandig om in de winter te blijven bewegen als je er in de zomer strak en fit bij wilt lopen. Hoewel de zomer nog ver weg is, komt de lente wel al bijna om de hoek kijken. Begin daarom met kleine babystapjes en stel korte termijn doelen op om de motivatie op peil te houden. Stel een weekplan op en vraag jezelf af hoeveel je eigenlijk wilt bewegen. Vaak hoeft het niet eens zeer intensief te zijn, een paar keer de trap nemen in plaats van de lift, is ook vooruitgang. Daar kun je ook trots op zijn!

Binnenpret

In de winter kan het ook fijn zijn om meer binnenshuis aan bewegingsoefeningen te doen. Door te investeren in een goede fitness DVD kun je elke gewenste ruimte in je huis omtoveren tot je eigen privé sportschool. Er zijn ook tal van oefeningen die je kunt doen met je eigen lichaamsgewicht die tot veelbelovende resultaten kunnen leiden; zoals squats, buikspieroefeningen en plankhoudingen. Minimaal 30 minuten per dag reserveren om bewust te bewegen is voldoende om alle lichaamsprocessen een boost te geven.

Ook interessant:  Voorkom een droge huid in de winter

Verbeter je concentratie, zelfvertrouwen en discipline door doelbewust te bewegen. Maak het voor jezelf zo leuk mogelijk met een muziekje erbij en beloon jezelf tussendoor met wat extra’s of een gezonde traktatie.

Wil jij voldoende blijven bewegen in de winter? 
Neem dan eens een kijkje bij aantrekkelijke sportartikelen voor binnen en buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *