vet-verbranden-met-citroen-is-snel-en-eenvoudig

Vet verbranden met citroen is snel en eenvoudig

Leestijd: 4 min

Ben je die overtollige kilo’s zat en wil je ze maar al te graag kwijtraken? Gelukkig is het lang niet altijd noodzakelijk om een moeilijk vol te houden dieet te volgen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met behulp van citroensap binnen korte tijd en op een eenvoudige manier vet te verbranden. Talloze onderzoeken hebben de gezondheidsvoordelen van citroen voor het menselijk lichaam aangetoond.

Relatie tussen citroensap en afvallen

Je hebt waarschijnlijk al wel eens gehoord dat het regelmatig drinken van citroensap een groot aantal gezondheidsvoordelen heeft. Een van de voornaamste voordelen van citroensap is dat je er op een gezonde, snelle en eenvoudige manier overtollig vet mee kunt verbranden. Als je met citroensap wilt afvallen, dan is het belangrijk om het sap van de citroen te verdunnen met ongeveer een liter bruiswater.

Door vervolgens voor en na elke (grotere) maaltijd een glas verdunde citroensap te drinken, stimuleer je de spijsvertering om vet te verbranden. Het is bijvoorbeeld prima om voor en na het ontbijt, voor en na de lunch en voor en na het avondeten een glas citroensapwater te drinken. Niet alleen is het drinken van citroensapwater erg gezond, ook zorgt het standaard drinken ervan voor en na een maaltijd er natuurlijk voor dat je voldoende drinkt gedurende de dag.

Warm water met citroensap in de ochtend

Als je citroensap voornamelijk drinkt om af te vallen, dan is het aan te raden om het eerste glas citroensapwater in de ochtend op een lege maag te drinken. Kies bij voorkeur voor warm water, want dit maakt het voor je lichaam gemakkelijker om vet te verbranden. Daarnaast ondersteunt het zuur in citroensap een goede spijsvertering gedurende de rest van de dag, waardoor je hier het best al vroeg in de ochtend mee kunt beginnen.

Ook interessant:  Behoud verse smaken, geuren en kleuren

Je lichaam reinigen met behulp van citroensap

Ook voor het reinigen van het lichaam wordt het drinken van citroensap vaak aanbevolen. De vitamines en mineralen in combinatie met de zuurtegraad van citroensap, zorgt namelijk voor het reinigen van de lever. Daarnaast is citroensap rijk aan vitamine C en tal van antioxidanten. Deze voedingsstoffen ondersteunen het lichaam om vet te verbranden.

Hongergevoel stillen met citroensap

Een ander voordeel van citroensap is dat het regelmatig drinken hiervan het hongergevoel kan stillen. Als je op specifieke momenten op de dag vrijwel altijd last hebt van een hongergevoel, dan is het aan te raden om juist op die moment een glas met water en citroensap te drinken. Niet alleen voorkom je op deze manier dat je in de verleiding komt om te gaan snacken, ook ondersteunt citroensap het lichaam direct bij het verbranden van vet.

Hoe moet ik de citroensap bereiding maken?

In principe is het voldoende om per dag het sap van 1 citroen te gebruiken. Pers het sap pas in de ochtend dat je het wilt gaan gebruiken uit, verdeel het in 5 verschillende porties en voeg aan elke portie (warm) water toe. Deze porties moet je vervolgens verspreid over de rest van de dag opdrinken. Drink bij voorkeur in de ochtend de grootste portie citroensap en voeg hier warm water aan toe.

Door er warm water aan toe te voegen, stimuleer je namelijk de spijsvertering om het vet te verbranden. Drink de resterende porties voor en na elke maaltijd. Dus de eerste portie drink je in de ochtend voor en na het ontbijt, de tweede portie voor of na de lunch en de laatste portie voor en/of na de avondmaaltijd.

Hoewel citroensap bijzonder gezond is voor je lichaam, kan het zuur je tanden aantasten. Het is daarom aan te bevelen om een rietje te gebruiken als je citroensap drinkt. Je kunt het citroensap in principe op elke plek bewaren, dus zowel in de koelkast als op kamertemperatuur.

Ook interessant:  Wat is een ketogeen dieet en is het gezond?

De meeste mensen vinden het mengsel een stuk lekkerder op het moment dat het goed is gekoeld, dus vaak heeft een plekje in de koelkast de voorkeur. Enkel voor de eerste portie citroensap van de dag (in de ochtend) is het advies om warm water te gebruiken. Het is absoluut niet nodig om het water eerst te laten koken, want de temperatuur van het warme water uit de kraan is perfect.

Hoeveel citroensap moet ik per dag drinken om af te vallen?

Als je citroensap drinkt om af te vallen, dan kun je het best per dag het sap van 1 citroen mengen met ongeveer 1 tot 1,5 liter water en dit verspreid over de dag opdrinken. Als je het te veel moeite vindt om elke dag de citroenen zelf uit te persen, dan kun je ook vers citroensap in de supermarkt kopen.

Toch krijg je veruit de meeste goede vitamines en mineralen binnen op het moment dat je op de dag dat je het wilt gaan drinken zelf de citroen uitknijpt en het citroensap direct daarna consumeert.

Video – Vet verbranden met citroen is snel en eenvoudig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *