verschillende-relaties-in-je-leven

Verschillende relaties in je leven

Leestijd: 3 min

Gedurende je hele leven zal je vele verschillende relaties meemaken. Sommige van korte duur, sommige van (hele) lange. Onderschat de relaties van korte duur niet, want deze kunnen een waanzinnig verschil maken voor het vervolg van je leven. Zowel positief als negatief. Wees bewust van de bestaande relaties in je leven en wees ook bewust van je oude en nieuwe relaties. Ze zijn er allemaal om een reden en dat is bij elk weer verschillend. Probeer uit elke relatie één of meerdere lessen te halen, zodat jij je verder ontwikkelt tijdens je ‘gewone dagelijkse bezigheden’.

Probeer je niet vast te houden aan relaties die zich op alle fronten aantonen als een relatie dat dient te eindigen. Soms is het beter zo en kan het alleen maar een vervelendere situatie worden als je blijft vastklampen aan de relatie. Sta open voor nieuwe relaties, want er zijn ontzettend veel interessante mensen op de wereld. (Ja, ook in je eigen dorp!) Nieuwe mensen leren je nieuwe dingen en vaak gaat dit zelfs onbewust.

Omdat je verschillende relaties in je leven meemaakt, ervaar je ook steeds weer nieuwe dingen. Maar soms is het zo dat je dezelfde, dan wel vergelijkbare situaties meemaakt met nieuwe relaties.

Hoe komt dat?

Nieuwe relaties met oude ervaringen komt bijna altijd voor, omdat je dan je les nog niet geleerd hebt uit een vorige relatie met een vergelijkbare ervaring. Je blijft daardoor de situaties (de les) opnieuw meemaken totdat jij er verder door ontwikkelt. Dit gebeurd net zo lang tot jij je les hebt geleerd. Dit hoeft natuurlijk niet per se iets negatiefs te zijn, want kan ook neutraal zijn.

En een positieve ervaring?

Een positieve ervaring ontstaat wanneer jij goed in geest en lichaam zit. Wanneer jij lekker in je vel zit, je goed voelt en daarmee (on)bewust openstaat voor geweldige ervaringen. Positieve ervaringen hoef je niet te leren, want dit mag zo vaak gebeuren als je wilt. Maar in omgaan met positieve ervaringen zitten wel degelijk lessen. Ervaar jij bijvoorbeeld iets positiefs, maar voelt het alsof je het niet verdiend? Dan beperk je jezelf en zal een dergelijke positieve situatie niet snel terugkomen, totdat jij zelf vindt dat je het verdiend. Ervaar jij bijvoorbeeld iets positiefs, maar verwacht je dat het van korte duur is? Je raadt het al; het zal van korte duur zijn.

Ook interessant:  Zo verbeter jij je communicatieve vaardigheden

Zorg er daarom voor dat je altijd het beste verwacht, zowel van jezelf als van je omgeving. Verwacht dat jij alleen maar positieve ervaringen meemaakt, ongeacht wat. Dan kun je het ook meteen van de andere kant bekijken; waarom is een negatieve ervaring per se negatief? Aan een negatieve (of neutrale) ervaring hangt namelijk áltijd iets positiefs; je persoonlijke groei!

Jouw persoonlijke groei heeft ook voor een heel groot deel te maken met de verschillende relaties in je leven. Waarom maken sommige mensen situaties mee waarin andere mensen hun pijn willen doen? Waarom maken sommige mensen situaties mee waarin ze alleen maar ‘geluk’ lijken te hebben? Niks is toeval en alles gebeurd om een reden. De reden is niet altijd even helder en soms kom je nooit achter de reden, maar als je dit vanuit de grond van je hart gelooft dan kan je hier makkelijker op inspelen en makkelijker mee omgaan. Lijkt iets je tegen te zitten, dan zal je niet meteen tegen een depressie aanzitten, want je weet dat het voor iets goeds is. Maak je iets moois mee, dan zal je niet verwachten dat het van korte duur is want jij verdiend het!

Leer daarom goed van al je relaties in je leven, ook degene die nog gaan komen, en je zal op den duur merken dat je ontzettend veel leert van iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *