accepteer-het-loslaten-van-een-relatie

Accepteer het loslaten van een relatie

Leestijd: 2 min

Relaties loslaten klinkt misschien vreemd, maar het kan het beste zijn wat je ooit zal overkomen. Niet alle relaties horen levenslang stand te houden. Sommige relaties zijn goed voor je ontwikkeling op een bepaald moment in je leven, terwijl andere relaties weer levenslang duren. Sommige relaties ontstaan ook pas op latere leeftijd, nadat je al tig ervaringen met anderen hebt meegemaakt.

Loslaten en discipline

Het loslaten van een relatie is vaak een moeilijk iets wat veel discipline kan eisen. Je hebt samen namelijk ervaringen gedeeld en er zijn tijden geweest dat jullie goed konden opschieten met elkaar. Maar er kan een moment komen dat het simpelweg niet meer klikt doordat jullie toch verschillende dingen meemaken in het leven. Verschillende ervaringen kunnen leiden tot verschillende paden.

Sommige paden gaan gewoon niet (meer) samen en dat is lastig. Elk pad kan je natuurlijk geforceerd naast elkaar laten lopen, maar dit zal op den duur alleen maar meer weerstand en nare gebeurtenissen met zich meebrengen.

Accepteer het loslaten van een relatie

Het accepteren is stap één en daarmee ben je al een heel eind. Het daadwerkelijk loslaten is de volgende stap en dat kan een lastige zijn. Als je er teveel moeite mee hebt om een relatie snel los te laten, kan je het ook geleidelijk laten ‘verwateren’. Daarmee neem je stap voor stap meer afstand van elkaar, net zolang tot er eigenlijk helemaal geen contact meer is.

Mocht je elkaar in de toekomst dan alsnog tegenkomen (it’s a small world) dan heb je geen vervelende situatie, want je bent niet met ruzie of irritaties uit elkaar gegaan. Jullie hebben simpelweg een ander pad gekozen en mochten deze paden elkaar weer kruisen, dan is dat geen enkel probleem. Zelfs als het van korte duur zou zijn. Accepteren is jezelf in balans houden en weten dat het goed is zo. Het is goed.

Ook interessant:  Relatie verbeteren met je partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *