recept-portobello-aardappelpuree

Recept: Portobello gevuld met kruidenboter op een bedje van aardappelpuree

Leestijd: 2 min

Bij Gezond.info bieden we schrijvers, experts en trainers de kans om een gastblog te publiceren. Deze artikelen kunnen gaan over gezondheid, relaties, sport, aandoeningen of beauty. Elke gastblogger heeft zijn of haar eigen kennis die graag gedeeld mag worden. Dit keer is het Amanda van @the_cooking_mommy die graag een heerlijk en gezond recept met portobello deelt.

Wat heb je nodig voor het Portobello recept

  • Kruidenboter van van heksnkaas (deze is lekker zacht)
  • Halve paprika
  • Handje parmezaanse kaas
  • Lepeltje Pijnboompitten
  • Aardappels
  • Snufjes zout
  • Snufje peper
  • 30 ml melk

Bereiding van het Portobello recept

Om te beginnen schil en kook je eerst de aardappels. Tijdens het koken van de aardappels, kun je de portobello’s klaar maken. Dit doe je door de portobello’s eerst schoon te maken. Om de vulling te maken die in de portobello’s gaat begin je met het in kleine stukjes snijden van de halve paprika. De stukjes paprika mix je samen met de kruidenboter en de Parmezaanse kaas in een schaaltje. De vulling doe je vervolgens in de portobello’s en de pijnboompitten leg je er gespreid boven op. Ik heb ze op 10 minuten op 160 graden in de airfryer gedaan.

Zodra de aardappels gekookt zijn stamp of prak je deze fijn. Dit doe je samen met de melk, peper en het zout. Hierna is het tijd om je bordje mooi op te maken met fijngestampte smeuiige aardappelpuree en overheerlijke gevulde portobello’s.

Eet smakelijk!

Mijn naam is Amanda en woon samen met mijn man en 2 kinderen in de Zaanstreek. Voorheen woonde ik in Amsterdam, maar ik wilde toch wat ruimer en rustiger wonen en kwam toen in de Zaanstreek terecht. Wat ik vooral heerlijk vind in de Zaanstreek zijn de locals. De boeren waar je lekker vers fruit en groenten kunt kopen. Ook eieren en kazen zijn hier volop te koop bij de boeren. Dit vind ik vooral leuk om met mijn kinderen te doen. Lekker op de fiets en allemaal heerlijke producten kopen waar we vervolgens lekkere gezonde gerechten van maken en samen met het gezin van genieten. Instagram: @the_cooking_mommy

Ook interessant:  Zwarte bessen zijn goed voor je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *