zo-ga-je-om-met-negatieve-mensen

Zo ga je om met negatieve mensen

Leestijd: 3 min

Eén van de grootste uitdagingen van omgaan met andere mensen is omgaan met negatieve mensen. Het meest korte antwoord is: ‘niet doen’. Maar er zit een hele beredenering achter wat we graag willen toelichten.

Energie zuigers

Negatieve mensen zuigen de positieve energie uit je en dat wil je niet. Jij wilt niet meegezogen worden in negativiteit, want daaruit ontstaat ook alleen maar meer negativiteit. Als je een positief en gelukkig leven wilt leiden, is er geen ruimte voor negativiteit en dus ook niet voor negatieve mensen.

Overal problemen zien

Negatieve mensen zien overal een probleem in, het zit hen altijd tegen en ze overtuigen het liefst zoveel mogelijk mensen van hun negatieve kijk op de wereld. Ze zullen hun negativiteit met je delen, zonder dat je daarom vraagt. Ook roepen ze gedurende de dag hardop regelmatig iets negatiefs zodat hun omgeving daarvan kan ‘meegenieten’.

Het is niet leuk om bezig te zijn met negativiteit en dus ook niet met het omgaan met negatieve mensen. Zij begrijpen jouw positiviteit niet en ze zien niet in dat ze zelf zo negatief zijn. Ze zien ook niet in dat hun negativiteit nog meer nare situaties met zich meebrengt. Het is een patroon waar de meeste negatieve mensen zich niet van bewust zijn.

Wees niet bang voor negativiteit

Negatieve mensen volledig ontwijken of voorkomen is vrijwel onmogelijk. Daarom is het goed om van ze te leren, op een positieve manier. Een negatief persoon is vaak niet eens bewust van zijn eigen negativiteit en ziet het meer als iets ‘realistisch’. Maar niets is minder waar, want jij bepaalt zelf wat voor jou ‘realistisch’ is. Wat voor de één vanzelfsprekend is, is voor jou bijzonder. En wat voor de ander bijzonder is kan voor jou vanzelfsprekend zijn. Wat maakt iets dan ‘realistisch’? Dat beslis jij zelf.

Ook interessant:  Mediteren voor beginners

Positief of negatief denken is dus ook iets wat jij zelf bewust bepaalt voor jezelf. Wanneer iemand zich daar niet bewust mee bezig is en ook nog eens onprettige situaties meemaakt, dan kan zo’n persoon gemakkelijk (onbewust) negatief in het leven staan en daarbij ook anderen hierin (onbewust) proberen mee te slepen. Probeer als positief persoon dus wel enige afstand te houden, maar wees er niet bang voor. Wees niet bang voor negatieve mensen en onthoud dat jouw positiviteit sterker is. Wanneer je negatieve mensen meemaakt, probeer je er dus zodanig van te leren dat jij nog bewuster wordt van je positiviteit. Misschien kan je een gesprek wel zo omdraaien dat jij de ander positiever in het leven laat staan.

Mensen leren immers ook van jou!

Bewaak jezelf

Zo zijn er echter ook negatieve mensen die, als het ware, jouw energie (onbewust) uit je lichaam zuigen. Wanneer je dit meemaakt is het verstandig korter bij deze persoon in de buurt te zijn en ook meer afstand van deze persoon te houden. Dit betekent namelijk dat jij nog niet krachtig genoeg bent om boven de negativiteit van deze persoon uit te stijgen. En dat is volkomen normaal en gezond, maar je moet je er wel bewust van zijn. Als je dat namelijk niet bent zal je ervaren dat je na contact met een dergelijk persoon moe en uitgeput bent. Ook haalt het je eigen positieve spirit naar beneden en dat is iets wat je absoluut niet wilt.

Houd jezelf gelukkig, positief, geniet van alles om je heen en leer van elke ervaring. Laat geen één ervaring jou minder lekker in je vel zitten dan dat jij zou willen. Laat ook geen enkel persoon jou minder prettig voelen dan dat jij zelf zou willen. Bewaak jezelf, zorg voor jezelf en geniet 24/7 van je leven!

Ook interessant:  Zo kom je van je bindingsangst af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *