niks-is-moeilijk-alles-is-een-uitdaging

Niks is moeilijk, alles is een uitdaging

Leestijd: 2 min

‘Moeilijk’ is een woord met een zware lading. Iets is moeilijk en dat betekent automatisch dat het niet op te lossen is óf veel moeite kost. Veel mensen hebben ook geen trek in ‘moeilijke’ situaties. Maar je leert juist het meeste en het beste van de moeilijke situaties. Wanneer iets gemakkelijk gaat dan zal je daar het minste van leren. Omdat het woord ‘moeilijk’ zo’n zware lading heeft en eigenlijk niks per se moeilijk hoeft te zijn, veranderen we het woord liever naar ‘uitdaging’.

Alles is een uitdaging!

Door een moeilijk ogende situatie te zien als een uitdaging zal je gedreven een oplossing gaan zoeken waar nodig. Een uitdaging klínkt alleen al veel leuker. Het klinkt als een soort spel, en dat is het uiteindelijk ook allemaal. Eén groot spel waar jij de hoofdrol in speelt en jij zelf de uitkomst bepaalt. Wordt het een moeilijk spel? Een makkelijk spel? Een saai spel? Of een leuk spel met plezier, uitdaging, liefde, ervaringen en ontwikkelingen? Jij hebt de touwtjes in handen, maar dat zal je niet snel te horen krijgen omdat vele anderen ook de touwtjes in handen willen hebben; schoolleraren, politie, belastingdienst, overheid. Stuk voor stuk willen ze zoveel mogelijk de touwtjes van anderen in handen houden, terwijl iedereen stiekem zelf alles in de hand heeft.

Niks is moeilijk, alles is een uitdaging.

Wanneer niks meer moeilijk is voor je, durf je alles aan te gaan. Wanneer je alles aan durft te gaan zal je niet alleen je zelfvertrouwen gigantisch vergroten, maar je zal ook sneller en beter ontwikkelen als mens. Je zal beter in je vel zitten en je zal meer plezier hebben in alles wat je doet. Ongeacht hoe ‘moeilijk’ een situatie lijkt te zijn!

Een kast in elkaar zetten lijkt altijd moeilijk, maar uiteindelijk weet je dat het gaat lukken. Je weet dat je de uitdaging aan kunt en je trots zal zijn op het resultaat. Een kast bouwen was vanaf het begin namelijk al een uitdaging.

Ook interessant:  Recept: Portobello gevuld met kruidenboter op een bedje van aardappelpuree

Een liefde-haat relatie voelt en oogt erg moeilijk, maar ook hier zit simpelweg een uitdaging. De uitdaging om goed om te kunnen gaan met de ander. De uitdaging om voor jezelf op te komen. De uitdaging om te leren van je ervaringen en te leren van andermans doen en laten. Alles is een uitdaging en jij bepaalt hoe lang het duurt totdat jij de uitdaging eigen maakt. Heb zoveel mogelijk plezier in elke situatie (ja, ook de minder leuke) en je zal steeds fijnere situaties ervaren in je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *