interessant-blijven-voor-anderen

Interessant blijven voor anderen

Leestijd: 5 min

Een grote uitdaging voor veel mensen is het interessant (genoeg) blijven voor anderen. Veel mensen denken dat ze niet interessant genoeg zijn en dat ze niet genoeg meemaken om iets over te vertellen. Hier zijn drie hele grote lessen uit te halen wat jouw leven direct zal verbeteren als je dit nastreeft!

Doe iets in je leven

Ten eerste; als je jouw leven zelf niet interessant genoeg vindt, dan moet je daar iets aan doen. Jij hebt je leven tenslotte zelf in de hand! Ga eens wat vaker naar buiten, zonder specifieke reden. Loop rond, kijk rond (dus niet rondlopen terwijl je naar je telefoon tuurt!) en zeg af en toe eens een vreemde gedag. Ga ergens op een bankje zitten, neem ergens een drankje of zoek een heerlijk grasveld uit en ga lekker languit liggen.

Kijk om je heen, voel waar je bent en doe dit allemaal met een glimlach op je gezicht. Binnen de kortste keren (of misschien de eerste wandeling al) zal je merken dat er best veel te zien is buiten. Wie weet ontmoet je nieuwe leuke mensen waar je nieuwe ervaringen mee kunt delen. Maar gegarandeerd dat je nieuwe verhalen te vertellen hebt aan je relaties (vrienden / familie / etc.).

Nogmaals; staar niet continu op je telefoonscherm wanneer je buiten bent 😉

Wees bewust aanwezig

Door alleen maar bezig te zijn met je telefoon ben je niet aanwezig in het moment. Je bent ergens anders. En wanneer je ergens anders bent, zal je op dat moment nagenoeg niks kunnen beleven want je hoofd zit ergens anders. Het is niet saai om gewoon rond te lopen en te observeren.

Het is niet vreemd om een onbekend persoon gedag te zeggen. Het is heerlijk om eens buiten rond te lopen en iets anders te zien dan je telefoonscherm. In het begin is het misschien even wennen als je dit nooit doet, maar je zult zeker meer meemaken en meer genieten van het moment en van je omgeving.

Ook interessant:  Zo heb je een stressvrije zwangerschap

Jij bent interessant

Ten tweede; waarom denk je dat jouw leven niet interessant genoeg is? Wat maakt een leven ‘interessant’? Dat ligt heel erg aan het perspectief van jouzelf en van de ander. Als het gaat om de ander; lees hier onder de derde les maar eens. Maar aangezien het nu om het perspectief van jouzelf gaat; onderschat jezelf niet!

Jij bent interessant!

Alles wat je doet is interessant, elke dag weer, elk moment van de dag. Je ziet iets grappigs, leerzaam, ergs, liefs; alles is interessant. Je hebt heerlijk geslapen? Interessant! Je hebt een heerlijk recept gekookt? Interessant! Je hebt een grappige website gevonden? Interessant!

Geen zorgen maken om de ander

Ten derde; maak je geen zorgen over wat een ander wel of niet interessant vindt! Het gaat om jou! Het maakt niet uit wat een ander vindt, want jij bepaalt wat je van je leven vindt. En wanneer jij een goed gevoel over je leven hebt, dan straal je dit uit en zullen anderen dit sneller ook zo vinden. Dit klinkt misschien zweverig of ‘te hoog gegrepen’ of makkelijker gezegd dan gedaan, maar maak je geen zorgen. Test het uit!

Probeer eens 21 dagen lang één (mogelijk) interessant iets uit je leven te delen met verschillende mensen met het gevoel dat hetgeen je deelt het meest interessante is wat iemand ooit meegemaakt heeft. Je hoeft er niet om te lachen (lachen mag natuurlijk altijd), maar voel van binnen dat je écht iets te delen hebt. Het maakt niet uit of het een heerlijke pastasaus is dat je hebt gemaakt, of dat je kat in huis heeft gepist. Vertel het alsof niemand zoiets ooit heeft gehoord en mensen zullen meegaan in jouw verhaal. Ze zullen je interessant vinden! Niet alleen om het verhaal zelf, maar ook om de manier waarop je het vertelt en hoe je het overbrengt.

Ook interessant:  Jaloezie uit de weg ruimen

Vertel jouw verhaal met gevoel

Neem voor jezelf maar eens een voorbeeld en vertel jezelf, bijvoorbeeld voor de spiegel, twee verschillende verhalen op twee verschillende manieren. Beide verhalen vertel je eerst monotoon, zonder emotie en nonchalant. Vervolgens vertel je beide verhalen op zó’n enthousiaste manier alsof je de loterij met 10 miljoen euro hebt gewonnen.

Verhaal één:
Je had een aantal weken terug meegedaan aan een quiz van een magazine en je hebt een prachtige Mini Cooper cabriolet gewonnen ter waarde van 30.000 euro met daarbij een jaar lang gratis tanken.

Verhaal twee:
Je had gisteravond een nieuw recept geprobeerd met rijst en een waanzinnig lekkere saus. Daarnaast had je komkommer geschild en dit heerlijk gekruid met een beetje zout en peper.

Als je beide verhalen op beide manieren vertelt zal je zelf al ervaren dat de inhoud van het verhaal bijna niks uitmaakt. Het gaat om de manier hoe je het vertelt, hoe je het overbrengt. Dát maakt een verhaal interessant of niet. Dát maakt het fijn voor mensen om te luisteren naar wat je te zeggen hebt. Maak je niet teveel zorgen over de inhoud van het verhaal, zolang je het maar enthousiast overbrengt.

Nu hoeft dit niet altijd zo enthousiast te zijn alsof je 10 miljoen euro hebt gewonnen, want je hoeft er niet bij te gillen tot je stembanden eruit schieten. Maar door een verhaal levendig en enthousiast te vertellen is het vaak automatisch al interessant. Hier win je overigens nog meer mee, want je komt zelfverzekerder over, ontwikkelt een positievere uitstraling en mensen houden ervan om enthousiasme bij een ander te zien. Ook voor anderen is jouw enthousiasme een voorbeeld die ze maar al te graag zelf ook willen toepassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *