het-beste-met-iemand-voor-hebben

Het beste met iemand voor hebben

Leestijd: 3 min

Het beste met iemand voor hebben is het beste wat je voor iemand kan doen. Wanneer je namelijk het beste met iemand voor hebt, gun je de ander om het beste te ervaren en te krijgen. En wanneer je dat een ander gunt, verdien jij het ook om het beste te mogen ervaren en te krijgen.

Gun de ander alles

Het beste met iemand voor hebben betekent niet simpelweg een loos zinnetje “Ik heb het beste met je voor”. Het gaat veel dieper dan dat, want het moet ook vanuit je gevoel komen. Je moet ook met je gevoel écht willen dat de ander het beste meemaakt. Wanneer je met hart en ziel het beste met iemand voor hebt, dan betekent dit onvoorwaardelijke liefde. Dit hoeft niet per se liefde á la seksualiteit te zijn, maar het feit dat je wilt dat de ander alles mag krijgen wat hij maar wilt. In de goede zin van het woord!

Hoe fijn zou het zijn als een ander het beste met jou voor heeft?
Hoe fijn zou het zijn als een ander jou alles, maar dan ook álles gunt?
Hoe fijn zou het zijn als een ander jou helpt te krijgen wat je het liefste zou willen?

Ja! Dat zou zeker fijn zijn!

Draai het dan ook om en help de ander te krijgen wat hij het liefste wilt. Gun de ander de wereld en jouw wereld zal stressvrij, pijnvrij en vol met liefde zijn!

De kracht van ‘gunnen’

Onderschat de kracht van ‘gunnen’ niet, want wanneer je een ander iets gunt, gun je het jezelf ook. Vervloek je een ander? Dan vervloek je jezelf automatisch ook, zonder dat je dit zou willen. Mensen zijn met elkaar verbonden en daarom voelen zoveel mensen ook pijn wanneer ze gewonden of doden zien. Je gevoel is het beste wat je kunt ontwikkelen, zodat je daar steeds beter op kunt bouwen. Je kent het wel; je onderbuik gevoel, je voelt het aan je water, je intuïtie, je instinct. Iedereen is er bekend mee, maar lang niet iedereen gelooft er in of gaat mee in zijn eigen gevoel.

Ook interessant:  Zo verbeter jij ook je relaties

Waarom niet? Omdat mensen het vaak niet begrijpen en dan maar (proberen te) negeren of ridiculiseren. Negeren kun je lang volhouden, maar het probleem hierbij is dat je steeds minder op je gevoel let en dus ook steeds minder een ‘waarschuwing’ krijgt of juist een ‘advies’. Je onderbuik gevoel is niet nep en jij bent de enige die dat kunt bepalen. Luister ernaar, want des te vaker je ernaar luistert des te beter ontwikkel je het gevoel. Je zal snel genoeg situaties meemaken, of juist voorkomen, doordat je echt naar je gevoel hebt geluisterd. Houd je ogen open en wees open-minded. Duw je gevoel niet weg, maar omarm het!

Help de ander ook mee met ontwikkelen en je zal zelf ook groeien. Daarnaast zal de ander je vaak nog dankbaar zijn ook en dat brengt weer een prettige ervaring en misschien zelfs een nieuwe of betere relatie met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *