goede-voornemens-blijven-volhouden

Goede voornemens blijven volhouden

Leestijd: 2 min

Aan het begin van het jaar zijn een heleboel mensen vol lof over hun goede voornemens. Onder twintigers haalt maar liefst 39% haar gestelde doelen gedurende het jaar. Met deze tips vergroot je je kansen op succes!

Vind iemand die je aan je goede voornemens helpt herinneren
Het verhoogt misschien de druk, maar als je iemand hebt die je aan je goede voornemens helpt herinneren, ben je al een eind op weg! Neem een goede vriend of familielid in vertrouwen en vertel wat je goede voornemens zijn. Wanneer je het wat moeilijker hebt, of het even lijkt te vergeten, kunnen zij je gemakkelijk motiveren.

Concentreer je op één goede voornemen die echt belangrijk is
Het is makkelijk om tientallen goede voornemens op te schrijven voor het nieuwe jaar, maar onthoud je ze ook allemaal? Uit onderzoek is gebleken dat je meer kans op slagen hebt als je je volledig concentreert op één goede voornemen. Streef pas andere voornemens na zodra je die eerste hebt behaald.

Plan vooruit
Als je meerdere goede voornemens hebt voor het nieuwe jaar, helpt het om vooruit te plannen. Wanneer wil je doel X en Y behalen? Noteer een datum in je agenda en denk na over wat je er allemaal voor moet doen. Zo krijg je een beter beeld van je doelen en de haalbaarheid ervan.

Houd vooruitgang bij
Het nastreven van goede voornemens bestaat uit meerdere stappen. Houd je vooruitgang bij om gemotiveerd te blijven. Des te dichter je bij je doel komt, des te fijner! Breng het in kaart en werk je to-do lijst keurig af.

Bekijk je goede voornemens elke dag
Hang een overzicht met je goede voornemens op een plek waar je er elke dag aan herinnerd wordt. Door je goede voornemens elke dag te bekijken raak je er steeds meer aan gewend en ben je sneller geneigd om ze in stand te houden.

Ook interessant:  Baking soda: zuiveringszout voor je gezondheid

Visualiseer het eindresultaat
Als het bijvoorbeeld jouw goede voornemen is om meer te bewegen en gezonder te worden, helpt het enorm om het eindresultaat te visualiseren. Des te beter en gedetailleerder je voor je kunt zien hoe je lichaam sterker en slanker wordt, des te makkelijker het wordt om het doel te bereiken. Dit kun je doen door erover te fantaseren, schrijven en of tekenen. Creëer voor jezelf het ultieme verhaal over je eigen leven en maak het waar.

Wat waren voor 2019 jouw voornemens? En welke voornemens heb je voor 2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *