een-fitter-en-gezonder-lichaam-met-deze-10-tips

Een fitter en gezonder lichaam met deze 10 tips

Leestijd: 3 min

Om optimaal van het leven te kunnen genieten is het belangrijk om een fit en gezond lichaam te hebben. Het hoeft geen strijd te zijn om lekker in je vel te zitten. Met wat simpele tips wordt het allemaal net wat makkelijker haalbaar en krijg ook jij een fitter en gezonder lichaam. Houd het vol en geef niet na een maand al op, want we gaan voor de lange termijn gezondheid.

Gezond gewicht

Een gezond gewicht is heel persoonlijk en veel meer dan een getal op een weegschaal. Verschillende mensen met hetzelfde gewicht kunnen er bijvoorbeeld compleet anders uitzien. Om voor jezelf een gezond gewicht te bereiken moet er een goede balans zijn tussen wat je consumeert en wat je met lichaamsbeweging (en ook in rust) verbrandt.

Met een BMI meter (Body Mass Index) kun je aan de hand van je gewicht en lengte een richtlijn krijgen van wat een goede balans is voor je lichaam.

Gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon draagt bij aan een fit en gezond lichaam. Het is één van de belangrijkste dingen om mee te beginnen als je een gezondere levensstijl wilt nastreven. Dit begint al bij het ontbijt en gaat door tot aan de laatste snack voordat je gaat slapen!

Genieten met mate

Fit en gezond betekent ook: genieten! Maar vooral genieten met mate. Lekkere gezonde dingen geven vele malen meer voldoening dan lekkere, maar ongezonde voedingsmiddelen. Een keer iets ongezonds eten kan op zich prima, maar dan wel met mate.

Voldoende water

Water is je beste vriend. Het is enorm belangrijk voor het lichaam en helpt je uitstekend om gezond en fit te blijven. Drink 2 liter water per dag om alle cellen in je lichaam van brandstof te voorzien. Je huid gaat ervan stralen en je denk- en prestatievermogen gaat er op vooruit.

Ook interessant:  11 Tips voor een lagere cholesterol

Lief zijn voor jezelf

Het is geen geheim, door lief te zijn voor jezelf, word je van binnenuit een mooier mens. En dat straalt van je af! Uit diverse onderzoeken omtrent ‘eigenliefde’ is gebleken dat mensen die lief zijn voor zichzelf en zichzelf niet voortdurend bekritiseren, sneller en makkelijker hun doelen behalen. Wees je eigen beste vriend!

Dagelijkse beweging

Elke dag bewegen hoeft geen urenlange sportsessies te betekenen. Rek, strek en breng al je spieren in beweging door in ieder geval minimaal 30 minuten per dag te wandelen.

Voldoende ontspanning

Vermijd stress en geef jezelf de nodige rust. In een gezonde levensstijl is ontspanning net zo belangrijk als inspanning. Het gaat om de balans en wees hier ook elke dag weer bewust van.

Veel lachen

Het is hartstikke leuk om fit en gezond te zijn, in lichaam én geest. Wat je ook doet, doe het met een goed humeur. Als je plezier beleeft aan je gezonde keuzes, houd je het ook langer vol.

Gevarieerd eten

Het is belangrijk om gevarieerd te eten. Eet niet elke dag hetzelfde, maar wissel het af. Zo krijg je alle vitamines en mineralen binnen van verschillende voeding. Houd het wel bij gezonde voeding, zodat jij je lichaam optimaal beloont.

Shop meteen jouw vitaminen en mineralen

Geef je lichaam daglicht

Jouw lichaam heeft zonlicht nodig. Hierdoor wordt vitamine D aangemaakt in je lichaam en dit heb je nodig. Dit betekent niet dat je elke dag in de hete zon moet bakken, in tegendeel. Maar een wandeling, buiten zijn, in je tuin zitten, dragen allemaal bij aan het opnemen van voldoende daglicht. Ook al is het bewolkt, zonlicht is er overdag altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *