dit zijn-de-voordelen-van-appelazijn-drinken

Dit zijn de voordelen van Appelazijn drinken

Leestijd: 3 min

Je hebt vast al wel eens gehoord dat het regelmatig drinken van appelazijn tal van positieve gezondheidseffect heeft, maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van appelazijn nu precies? Hoewel appelazijn wel degelijk gezond voor je is, gaan er ook enorm veel fabels over de gezondheidseffecten van dit drankje de rondte. Benieuwd welke gezondheidseffecten appelazijn heeft? Wij hebben een overzicht gemaakt!

Het drinken van appelazijn helpt bij het afvallen

Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijtraken? Dan kan het drinken van appelazijn je hier goed bij helpen! Appelazijn zorgt er namelijk voor dat je minder trek hebt in eten en daarnaast langer een verzadigd gevoel houdt. Steeds meer mensen die proberen af te vallen kiezen er om deze reden voor om van het drinken van appelazijn een dagelijkse gewoonte te maken.

Appelazijn ondersteunt het lichaam in het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat appelazijn het lichaam ondersteunt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor kiezen veel mensen met diabetes er vaak voor om dagelijks wat appelazijn te drinken.

Appelazijn helpt bij het bestrijden van bacteriën

Het is niet zo vreemd dat appelazijn al jaren wordt gebruikt om schoon te maken, want het is een uiterst effectief middel in het bestrijden van bacteriën. Het is echter ook zo dat het drinken van appelazijn de groei van slechte bacteriën in je lichaam kan tegengaan.

Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het regelmatig drinken van appelazijn de groei van de E. colibacterie kan tegengaan. Door de antibacteriële werking van appelazijn, wordt het vaak ook gebruikt door mensen die last hebben van een zere keel, acne, stinkvoeten, een zweetlucht en vieze adem.

Ook interessant:  Zwarte bessen zijn goed voor je

Appelazijn kan hart- en vaatziektes voorkomen

Meerdere onderzoeken hebben bewezen dat het drinken van appelazijn een positief effect heeft op de gezondheid van het menselijk hart. Appelazijn verlaagt namelijk het cholesterolgehalte in ons lichaam, waardoor hart- en vaatziektes voorkomen kunnen worden.

Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat appelazijn bloeddrukverlagend werken. Aangezien ook een te hoge bloeddruk hart- en vaatziektes kan veroorzaken, helpt appelazijn ook op deze manier mee met het in goede conditie houden van het hart.

Appelazijn kan bepaalde maag- en darmklachten verhelpen

Wist je dat het drinken van appelazijn ook bepaalde maag- en darmklachten kan verhelpen? Zeker als de maag- en darmklachten worden veroorzaakt door een bacterie, kan het drinken van appelazijn deze klachten verminderen of zelfs volledig verhelpen. Daarnaast kan de stof ‘pectine’, waar appelazijn rijk aan is, darmkrampen voorkomen en verminderen.

Ook wordt appelazijn vaak gebruikt door mensen die last hebben van brandend maagzuur. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat appelazijn ook de stoelgang kan bevorderen. Zo zou het drinken van appelazijn vóór de maaltijd obstipatie kunnen voorkomen.

Appelazijn kan mogelijk de groei van kankercellen afremmen

Er zijn enkele onderzoeken die hebben aangetoond dat het drinken van appelazijn de groei van kankercellen kan afremmen. Het is echter wel zo dat hier nog veel meer onderzoek naar gedaan moet worden alvorens we kunnen concluderen dat dit gezondheidseffect echt aan het drinken van appelazijn kan worden toegewezen. De huidige resultaten zijn natuurlijk wel veelbelovend!

De aminozuren in appelazijn helpen bij vermoeidheid

Ben je regelmatig vermoeid? Dan is het zeker aan te raden om eens wat vaker appelazijn te drinken. In appelazijn zitten namelijk veel gezonde aminozuren die vermoeidheid als gevolg van het beoefenen van sport of het hebben van stress verminderen. Daarnaast is het ook nog eens een heerlijk fris drankje tijdens of na het sporten.

Hoeveel appelazijn moet ik drinken?

Probeer eerst te beginnen met 1 à 2 eetlepels. Appelazijn heeft een erg sterke smaak, dus wij raden het zelfs aan om in je thee te mengen. Doe er wat honing bij en de smaak wordt al een heel stuk aangenamer. Appelazijn helpt mogelijk voor je maag, maar téveel appelazijn kan ook zorgen voor maagkrampen. Als je appelazijn voor het eerst gebruikt, bouw het dan rustig op en ervaar hoe jouw lichaam erop reageert.

Ook interessant:  Wat moet je doen als je een longvliesontsteking hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *