dit-is-de-betekenis-van-de-10-meest-voorkomende-dromen

Dit is de betekenis van de 10 meest voorkomende dromen

Leestijd: 4 min

Het is heel normaal om te dromen en de meeste mensen dromen zelfs elke nacht. Meestal zijn we alweer vergeten wat we precies hebben gedroomd op het moment dat we wakker worden, maar soms weet je nog precies waar het over ging. Soms kan een droom een diepere betekenis hebben, zeker als je elke keer hetzelfde droomt. Heb je vaak dezelfde droom of ben je simpelweg benieuwd wat de betekenis is van de droom die je vannacht hebt gehad? We hebben een overzicht gemaakt van de betekenis van de 10 meest voorkomende dromen!

Achtervolging in je droom

Als je vaak droomt dat iemand je achtervolgt en dat je jezelf moet verstoppen, dan kan dit aardig beangstigend zijn. In sommige gevallen kan deze droom ook een diepere betekenis hebben. Als je in je droom niet precies weet door wie je wordt achtervolgd, kan het dan bijvoorbeeld niet zo zijn dat je eigenlijk voor jezelf vlucht?

Vluchten in je droom staat vaak gelijk aan vluchten in de realiteit. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je regelmatig probeert te vluchten van je problemen.

Vallen in je droom

Het komt vaak voor dat mensen dromen dat ze van grote hoogte vallen, bijvoorbeeld van een berg of van een hoog gebouw. Natuurlijk is dit hartstikke beangstigend en het is niet meer dan logisch dat je benieuwd bent wat deze droom precies betekent. Als je regelmatig droomt dat je valt, dan blijkt dit te betekenen dat je weinig controle en houvast over de situaties in je leven hebt.

Ook interessant:  Leer jezelf een gezonder eetpatroon aan

Naakt zijn in je droom

Droom je vaak dat je naakt bent en je jezelf daarbij ongemakkelijk voelt? Dan kan dit betekenen dat je jezelf emotioneel blootgesteld voelt. Vaak krijg je deze droom als je jezelf erg kwetsbaar voelt en bang bent om je te erg aan iets of iemand te binden. Hoewel deze droom komisch lijkt, kan het je wel degelijk een ongemakkelijk gevoel geven.

Verliezen van ledematen of tanden in je droom

Als je in je droom ledematen of tanden verliest, dan kan dit erop wijzen dat je in je dagelijkse leven vaak een gevoel van onmacht en zwakheid ervaart. Vaak krijgen mensen deze droom als ze last hebben van te weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld.

Vreemdgaan van je partner in je droom

Als je vaak droomt dat je partner vreemdgaat, dan hoeft dit natuurlijk echt niet te betekenen dat je partner dit daadwerkelijk heeft gedaan of van plan is. Vaak is dit wel een teken dat je te weinig genegenheid krijgt in je relatie, wat natuurlijk wel een alarmsignaal is.

Probeer het gesprek met je partner hierover aan te gaan als je regelmatig deze droom hebt. Dat is de enige manier om er weer vanaf te komen.

Verlamming in je droom

Dromen dat je verlamd bent kan ontzettend beangstigend zijn. Toch komt deze droom doorgaans vrij vaak voor. De betekenis van deze droom is dat je jezelf vaak onzeker voelt en regelmatig in een situatie komt waar je jezelf niet uit kunt redden.

Opgesloten zitten in je dromen

Als je droomt dat je opgesloten zit, bijvoorbeeld in een kamer, lift, trein of auto, dan kan dit betekenen dat je leven in een flinke sleur zit. Deze droom is dan ook vaak een teken dat je moet proberen om deze sleur te doorbreken.

Te laat komen in je droom

Veel mensen dromen dat ze te laat komen voor een belangrijke afspraak of bijvoorbeeld net de bus of het vliegtuig missen. Deze droom kan betekenen dat je te weinig grip hebt op je leven of dat je bang bent dat je niet goed genoeg bent.

Ook interessant:  11 redenen waarom je een hongergevoel hebt na het eten

Falen in je droom

Staat falen vaak centraal in je droom? Dan hoeft dit niet te betekenen dat je in je dagelijkse leven ook vaak faalt. Het is wel vaak een teken dat je twijfelt aan je eigen zelfbeeld, waar je natuurlijk zelf ook veel aan kunt doen.

Je gaat dood in je droom

Een droom waarin een dierbare overlijdt of waarin je zelf sterft is natuurlijk erg beangstigend, maar het hoeft niets negatiefs te betekenen. Vaak betekent een dergelijke droom dat er een spannende nieuwe tijd aan zit te komen en dat je afscheid moet nemen van het verleden.

Video – Dit is de betekenis van de 10 meest voorkomende dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *