de-weg-naar-een-stralende-huid

De weg naar een stralende huid

Leestijd: 3 min

Het begin van het jaar staat voor veel mensen in het teken van goede voornemens. Voor veel mensen is het krijgen van een stralende huid een belangrijk voornemen. Maar waar begin je? Die vraag wordt in dit artikel beantwoord omdat iedereen een gezonde en stralende huid verdient!

De weg naar een stralende huid

Die begint van binnen. Dit is iets waar niemand omheen kan. Je kan duizenden, of zelfs honderdduizenden euro’s uitgeven aan dure crèmes en facials maar als je lichaam van binnen niet in balans is, zal dat altijd (vroeg of laat) aan de buitenkant te zien zijn

Hydrateer, hydrateer

Water. Zo simpel, zo delicaat maar tegelijkertijd ook zo krachtig! Een gezonde en stralende huid heeft de nodige hydratatie nodig om afvalstoffen af te kunnen voeren en gezonde cellen te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

Het menselijk lichaam bestaat voor ruim 60-70% uit water en dat moet voortdurend ververst worden voor een gezonde circulatie. Diverse studies hebben bewezen dat het dagelijks drinken van 1-1,5 liter zuiver water per dag al na enkele dagen een zichtbaar effect heeft op de huid.

Een jeugdige huid is een belangrijke indicatie van gezondheid. De cellen houden optimaal vocht vast en er is een gebalanceerde talg en zweetproductie. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door voldoende water te drinken.

Ontspanning

Door ontspanning een prioriteit te maken in je leven, krijg je een zachte uitstraling. Vermijd stress en producten die stress in het lichaam veroorzaken zoals tabak, alcohol en zwaar bewerkt voedsel. De tekenen hiervan worden zichtbaar in de huid. Als je er toch van wilt genieten, doe dat dan met mate. Je lichaam en je huid kan de lichte schade prima herstellen.

Droogte check

Ga met een nagel lichtjes over je arm, hand of been. Als er een witte streep achterblijft is je huid veel te droog. Een luchtbevochtiger of een stoombad kan wonderen doen voor een droge huid en helpt je ook beter en vrijer ademen!

Ook interessant:  10 Manieren om je partykilo’s kwijt te raken

Niet-comedogeen

Last van verstopte poriën? Let dan op dat je producten gebruikt die niet comedogeen zijn. Niet-comedogeen betekent dat het de poriën niet verstopt en volledig wordt opgenomen door de huid. Comedogeen is afkomstig van het woord “comedonen” en betekent letterlijk: een stof of product dat de neiging heeft om talgklieren te verstoppen.

Enkele voorbeelden van niet-comedogene huidverzorgingsproducten zijn o.a Arganolie en Shea Butter. Beide natuurproducten staan erom bekend dat ze geweldige uitwerkingen hebben op de huid en bijdragen aan een stralende, egale huid.

Exfoliëren

Het natuurlijke proces van exfoliëren is simpelweg het loslaten van dode huidcellen. Je kan dit proces een handje helpen door gebruik te maken van AHA en BHA exfoliants waardoor je dit proces in balans brengt. Last van een doffe huid met onzuiverheden? Dan is een exfoliant misschien wel een geschikte oplossing om een stralende huid te krijgen.

De weg naar een stralende huid heeft vele uitvalswegen en aandachtspunten, maar het belangrijkste om te onthouden is dat het van binnen begint met de vastberadenheid om de juiste keuzes te maken die bij jouw huidtype passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *