bescherm-jezelf-tegen-de-eerste-zonnestralen

Bescherm jezelf tegen de eerste zonnestralen

Leestijd: 2 min

Na de koude winterperiode zit iedereen zich te verheugen op de eerste warme zonnestralen van het jaar. Dit vooruitzicht roept altijd een hoop positieve gevoelens op. Terwijl er nieuwe plannen worden gemaakt voor leuke activiteiten en vakanties in de zon, is het belangrijk om de nodige zonbescherming niet te vergeten!

Niet teveel bakken

Wie graag een terrasje bezoekt of lekker in het bos gaat picknicken doet er goed aan om de schaduw op te zoeken. Hoe verleidelijk het ook mag zijn om midden in de volle zon te zitten bakken, zo fijn is het echter niet voor de gezondheid van je huid.

Kies daarom strategisch een mooie plek uit waar je van de zon kan genieten maar tegelijkertijd veilig in de schaduw kan zitten.

Goede zonnefactor

Een dagcrème met zonnefactor zorgt ervoor dat je gezichtshuid extra wordt beschermd. Een formule met matte finish of een op olievrije basis zorgt ervoor dat je huid niet excessief gaat glimmen.

Let er wel op dat je dagcrème met zonnefactor niet je gewone zonnecrème vervangt. Een goede kwaliteit zonnecrème is namelijk vele malen effectiever dan alleen een dagcrème met SPF (Sun protecting Factor)

Goede zonnecrème

Een goede zonnecrème biedt brede bescherming teven UV én UVA straling. Afhankelijk van  je huidtype en het soort activiteiten (zwemmen e.d) in de zon is er een passende SPF beschikbaar. Kies een zonnecrème die qua formule en toepassing bij jou past.

Extra bescherming onder de parasol

Als je van plan bent om lekker lang in de zon te gaan zitten tussen 12:00 en 15:00, kun je gerust een parasol meenemen. Zo heb je extra bescherming tegen onzichtbare UV stralen die rond die tijd op zijn sterkst stralen.

Ook interessant:  Laat je huid stralen met Sheaboter

Bescherm je ogen

Je ogen (met name het hoornvlies) hebben baat bij de nodige zonbescherming. Ook de tere huid rondom je ogen raakt makkelijk beschadigd en droogt snel uit bij overmatige blootstelling aan de zon. Kies daarom voor een (zonne)bril met het label ‘UV400’ of ‘100% UV-bescherming’.

Hoed

Bescherm je hoofdhuid, gezicht en haar met een hoed of pet. Teveel zon kan de haarschacht beschadigen en de gezichtshuid vroegtijdig verouderen en ernstig beschadigen.

Extra zonbescherming tips

1. Draag kleding waar de zon niet gemakkelijk doorheen schijnt, zo wordt je huid extra goed beschermd tegen schadelijke UV zonnestralen.
2. Een goed gescrubde huid is vrij van dode huidcellen en ‘ademt’ beter. Dit houdt je huid sterk, gezond en stralend.
3. Als het kan, is het handig om slim te plannen en de intensieve UV zonnestralen te vermijden tussen 12:00 en 15:00.

Shop vandaag nog jouw zonnecrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *