5-tips-om-meer-water-te-drinken

5 Tips om meer Water te drinken

Leestijd: 4 min

Soms is de hoeveelheid water dat we hebben gedronken het enige verschil tussen een goede en een slechte dag. We vergeten hoeveel hydratatie te maken heeft met ons simpelweg goed voelen – totdat we uitgedroogd zijn en die hersenmist, prikkelbaarheid en vermoeidheid ons hard raken. Water drinken is het nummer 1 ding dat we kunnen doen voor ons algehele welzijn, maar waarom voelt het zo uitdagend om zoiets simpels te doen?

De gewoonte van hydrateren

Een vaak geciteerde statistiek toont aan dat tot 75% van de mensen uitgedroogd is. We denken dat we niet méér water hoeven te drinken, maar studies tonen aan dat wanneer we uitgedroogd zijn, onze hersenen opzwellen, neurale afvuurpatronen veranderen, en we meer kans hebben om hersenloze taken uit te voeren. De waarheid is dat als we echt ons beste zelf willen laten zien, het tijd is om wat energie te steken in het vormen van een nieuwe hydratatie gewoonte.

Het klinkt eenvoudig: Drink meer water. En het geheim om deze weerstand te overwinnen is om hydratatie creatief en leuk te maken. Het is hydratatie veranderen in iets wat we willen doen totdat het minder als een klusje voelt en meer als iets automatisch.

Lees de volgende creatieve manieren om van water drinken een gewoonte te maken.

Tip 1. Verrijk je water met infusers

Universeel feit: water met een smaakje is leuker om te drinken. Maar het laatste wat we nodig hebben is een suikerachtig brouwsel dat de gezondheidsvoordelen van hydratatie overschaduwt. Waterfles infusers geven water genoeg smaak om naar te verlangen, maar zijn suikervrij en zonder kunstmatige ingrediënten. Elke infuser weekt in koud water om heerlijke fruit- en kruidensmaken toe te voegen.

Ook interessant:  CBD, wat is het en wat kan je ermee?

Nadat je een infuser in je waterfles hebt gedaan, gebeurt er het volgende. Eerst verlevendigt je water met een prachtige kleur. Het levendige rood van de Watermeloen & Munt smaak, bijvoorbeeld, is een uitnodiging om op te drinken! Vervolgens is het de smaak die ervoor zorgt dat je terugkomt voor meer. Het punt is: Zodra je een fruitige infuser gebruikt, wil je drinken… En dat is het geheim.

Tip 2. Drink koolzuurhoudend water als een speciale traktatie

Mensen zijn vreemd. We zijn bang voor gewoon water, maar als we er bubbels aan toevoegen, kunnen we het niet weerstaan. Als je niet gemotiveerd bent om te drinken, trakteer jezelf dan met een beetje spuitwater. Door water spannender te maken, maak je er een gewoonte van om vaker te drinken. Nog beter, voeg een infuser toe aan je bruisend water – bubbels met een zomerse fruitsmaak? Ja, graag!

Tip 3. Voeg wat flair toe aan je hydratatiespullen

Mensen zijn snel verveeld en gemakkelijk te misleiden. Weet je wat net zo saai is als gewoon water? Een plastic waterfles. Een herbruikbare, zelf uitgekozen, waterfles kopen waar je van houdt en die je bij je wilt dragen is de helft van de strijd om jezelf te overtuigen om daadwerkelijk te drinken. Ook leuk; breng de gekke rietjes van je jeugd terug en drink ermee.

Tip 4. Gebruik een app om je eraan te herinneren meer water te drinken

Het is al moeilijk genoeg om genoeg water te drinken om ons dagelijkse doel te halen, laat staan dat we kunnen bijhouden hoeveel glazen we hebben gedronken. Er zijn verschillende apps die de waterinname voor ons bijhouden, samen met wat inspiratie. Als we eerlijk zijn, is het voor ons als mensen die veel bewegen en creëren makkelijk om zo op te gaan in werk en creatie dat we gewoon vergeten te drinken. We denken ‘later’, en dan is het 3 uur ’s middags en onze hersenen zijn een droge spons. Maar een DRINK WATER melding dat opduikt op onze telefoon? De ultieme reminder.

Ook interessant:  Broodbeleg: 10 gezonde dingen voor op je brood

Tip 5. Maak van elke werkpauze een hydratatie moment

Elke keer dat je even weggaat van je bureau om wat frisse lucht te happen of je ogen te kalmeren, maak je van de gelegenheid gebruik om een je dagelijkse vochtinname op te krikken. Vul je waterfles, gooi er je fruit middels een infuser in, en na vijf minuten heb je een overvloed aan verbeterd water om mee te nemen naar je bureau. Doe dit vaak genoeg, en je hersenen zullen werkpauzes automatisch associëren met waterpauzes.

Wat er nodig is om een gewoonte te maken

Onderzoek heeft al lang geleden bevestigd dat gewoontes worden gevormd door de herhaling van een eenvoudige handeling. We willen allemaal water drinken, maar er is duidelijk iets misgegaan in de vertaling. Herhaling is een no-brainer als het echt leuk is, en dat is wat infusers doen voor een gewone fles of glas water. En omdat de beste tijd om te hydrateren ‘nu’ is, is dit meteen het perfecte moment voor jou om een glas water te drinken. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *