tips-om-meer-uit-het-leven-te-halen

5 tips om meer uit het leven te halen

Leestijd: 3 min

Laat alle vooroordelen varen dat men pas rond de vijftigste levensjaar in een identiteitscrisis kan belanden. Het is helemaal niet zo gek als je rond je twintigste of zelfs midden dertig al ineens het gevoel krijgt van; is dit het? Pas wanneer je de juiste vragen durft te stellen kun je in de juiste richting gaan leven. Dit zijn 5 leuke tips om meer uit het leven te halen, ongeacht je leeftijd!

1. Beweeg en stap uit je hoofd!
Het klinkt in eerste instantie misschien gek, maar het is mogelijk! Door met je lichaam bezig te zijn, bijvoorbeeld door een intensieve sport te beoefenen, kun je écht even uit je hoofd stappen. Even niet zoveel nadenken over van alles, maar gewoon heerlijk de sensaties voelen!

Actieve lichaamsbeweging zorgt voor het vrijlaten van endorfines, fijne hormonen (blijmakers) die een euforische sensatie geven door het hele lichaam. Je voelt je levendiger en vooral wakker! Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die veel bewegen opgewekter zijn en vaker openstaan voor nieuwe ervaringen. Doen dus

2. Geniet van de dingen waar je van houdt
Neem de tijd om te genieten van de dingen waar je van houdt! Gun jezelf de lekkernijen waar je naar verlangt en geniet! Leer je eigen grenzen kennen en luister naar je lichaam wanneer het genoeg is (overdrijven is ook een vak!). Ontzeg jezelf vooral niet volledig de dingen waar je blij van wordt.

“Maar mijn dieet dan?” Een gezond dieet is een gezonde levensstijl en daar past ook zoetig- en hartigheid in mits je dat met mate hanteert. Voor iedereen betekent dit iets anders. Het leven is te kort om het koekje of dat taartje te laten staan. En als je er twee opeet in plaats van één? Dan pak je toch een keer extra de trap! Genieten zonder schuldgevoel, dat is het geheime recept voor een gelukkig leven.

Ook interessant:  Zo eet je meer groente (incl. pompoenbrood recept)

3.  Besteed extra tijd aan je huisdier(en)
Vergeleken met de meeste mensen, zijn huisdieren vaak een stuk relaxter. Door wat meer tijd en aandacht aan je huisdier te besteden kun je zelf ook tot rust komen. Een simpele wandeling in het bos of een potje ravotten op het strand met een bal, je huisdier kan je humeur flink opfleuren als je het toelaat.

15 minuten lang je hond of kat aaien helpt het stressniveau cortisol in je lichaam aanzienlijk verlagen. De sensatie van het strelen triggert namelijk de happy hormonen serotonine, prolactine en oxytocine.

4.  Gedraag je vaker als een kind
Soms kan je het gewoon even beu zijn om je als ‘volwassene’ te gedragen. Schud het van je af! Gedraag je vaker als een kind, ren, duik, kruip en schreeuw spontaan in de buitenlucht. Vergeet even wat anderen wel niet zullen denken of zeggen en leef vanuit je intuïtie. Maak tijd vrij voor jezelf om je weer zorgeloos als een kind te voelen. Je hoeft er niet perse voor op vakantie in een onbekend land. Pak je fiets en rijd door plassen heen. Kleren die vies worden, kunnen altijd de was in (mag je wel zelf doen trouwens). Lach uitbundig tot je er buikpijn van krijgt. Probeer het eens uit en let op hoe je ‘zorgen’ als sneeuw wegsmelten.

5. Ban negativiteit uit je leven!
Sommige mensen zullen misschien vreemd opkijken als je zegt dat je negativiteit uit je leven wil bannen, door bijvoorbeeld niet meer mee te willen roddelen over anderen. Maar het is één van de beste beslissingen die je kunt nemen in je leven. Mensen die zich bewust meer op positiviteit richten, staan makkelijker open voor mooie en verrijkende ervaringen.

Laat dat nou net zijn wat je nodig hebt om meer uit je leven te halen?! Des te minder negativiteit je zelf de wereld in stuurt, des te minder ervan op je pad komt. Dit resulteert in meer rust en ontspanning voor zowel lichaam als geest. Heerlijk!

Ook interessant:  Wat te doen bij een stijve nek en gespannen schouders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *