tantra-oefeningen-voor-beginners

3 tantra-oefeningen voor beginners

Leestijd: 3 min

Wil je eens wat meer dan op een standaard manier de liefde bedrijven? Wellicht is tantra wat voor jou! Tantra is er volledig op gericht om de seksuele energie op te bouwen, zodat seks als veel meer wordt ervaren dan simpelweg geslachtsgemeenschap. Als je wilt beginnen met tantra, dan zijn er tal van cursussen die je kunt volgen. Toch zijn er ook verschillende tantra-oefeningen die je kunt doen zonder dat je hiervoor een cursus gevolgd hoeft te hebben. Ben je benieuwd welke? We hebben een overzicht gemaakt van 3 tantra-oefeningen die geschikt zijn voor beginners!

Eenvoudige en intieme tantra-oefeningen

De onderstaande 3 eenvoudige en intieme tantra-oefeningen zorgen ervoor dat je jezelf en je partner op een geheel andere manier leert kennen. Je kunt deze oefeningen zonder begeleiding uitvoeren.

Tantra-oefening: lepeltje lepeltje

Hoewel je het waarschijnlijk niet zou verwachten, is het liggen in een ‘lepeltje-lepeltje houding’ eigenlijk al bijna een tantra-oefening. Ga in de ‘lepeltje lepeltje houding’ tegen elkaar aanliggen en focus je op jullie ademhaling. De persoon die achter ligt heeft de regie over het ademhalingsritme. Het doel is om gelijktijdig in- en uit te ademen. Ben je tijdens het uitvoeren bewust van de intimiteit, zonder dat je geslachtsgemeenschap hebt.

Tantra-oefening: samen mediteren

De tweede tantra-oefening die je kunt doen is samen mediteren. Ga tegenover elkaar zitten op bed, sluit de ogen en begin met mediteren. Als je het lastig vindt om te mediteren, dan kun je een app gebruiken die je erbij kan helpen. Na het mediteren openen jullie de ogen en blijven jullie elkaar ongeveer vijf minuten aankijken. Tijdens deze vijf minuten hoeven jullie verder niets te doen. Er wordt dus niet gesproken en jullie hoeven elkaar niet aan te raken. Nadat de vijf minuten voorbij zijn kun je aan elkaar vertellen wat je waardeert aan de ander en wat je mooi vindt aan diegene.

Ook interessant:  Zo train jij je geheugen het best

Het doel van de tantra-oefening is om de complimenten echt te horen en goed in ontvangst te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat jullie samen een sfeer van openheid en vertrouwen creëren. De tantra-oefening kan worden afgesloten met geslachtsgemeenschap, zowel op een tantrische of niet-tantrische manier, maar dat hoeft niet.

Tantra-oefening: de intieme omhelzing

Een andere tantra-oefening die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren is de innige omhelzing. Omhels je vriend of vriendin, sluit vervolgens je ogen en ben jezelf ervan bewust wat je tijdens de omhelzing voelt. Probeer de omhelzing ongeveer drie minuten vol te houden en je lichaam daarbij steeds meer te ontspannen. Probeer na ongeveer één minuut om een gelijktijdige ademhaling als je partner aan te nemen. Na de drie minuten kun je vervolgens met je partner delen hoe je de intieme omhelzing hebt ervaren. Luister ook goed naar hoe je partner zich tijdens de intieme omhelzing voelde.

Nog meer tantra-oefeningen leren? Volg een cursus!

Heb je de bovenstaande drie tantra-oefeningen geprobeerd en wil je graag nog meer tantra-oefeningen leren? Er zijn tal van cursussen waarin je alles over tantra en de bijbehorende oefeningen leert. Je kunt deze cursussen zowel alleen als samen met je partner volgen. Lang niet alle tantra-oefeningen hoeven namelijk met je partner uitgevoerd te worden. Daarnaast zijn er enorm veel boeken over tantra verkrijgbaar, waarin je nog tal van andere oefeningen kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *