weetjes-over-microblading

10 weetjes over microblading

Leestijd: 4 min

Wenkbrauwen zijn een prominent onderdeel van ons uiterlijk. Het is dan ook niet vreemd dat je graag prachtig getekende wenkbrauwen wilt hebben. Toch zijn er maar weinig mensen die helemaal tevreden zijn over hun wenkbrauwen of, beter gezegd, de afwezigheid ervan. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer vrouwen ervoor kiezen om gebruik te maken van microblading. Microblading is een soort permanente make-up die ervoor zorgt dat je dikkere en mooi getekende wenkbrauwen krijgt. Overweeg je microblading en ben je benieuwd wat je allemaal moet weten voordat je een afspraak maakt? We hebben een overzicht gemaakt van 10 belangrijke weetjes over microblading!

Wat is microblading precies?

Laten we eerst beginnen met kort toe te lichten wat microblading nu eigenlijk precies is. Microblading is een soort (semi-)permanente make-up waarmee er naar eigen voorkeur correcties kunnen worden gemaakt aan de huidige dikte en vorm van wenkbrauwen. Een behandeling met microblading is doorgaans pijnvrij en het resultaat ziet er erg natuurlijk uit. Het is niet aan te raden om zelf microblading toe te passen. Het is een handmatig proces wat je het best door een specialist kunt laten uitvoeren.

Wanneer is microblading geschikt?

Microblading is eigenlijk geschikt voor iedereen die niet tevreden is over de huidige dikte en aftekening van zijn of haar wenkbrauwen. Tevens is microblading de ideale oplossing als je op een pijnvrije en (semi-)permanente manier correcties wilt laten doorvoeren aan je wenkbrauwen.

Ook interessant:  Dierproefvrije Cosmetica - Complete lijst merken (350+)

Verschil tussen microblading en permanente make-up

Het grootste verschil tussen microblading en permanente make-up is dat het resultaat van microblading vaak een stuk natuurlijker en preciezer oogt dan dat van permanente make-up. Dit is eenvoudig te verklaren, want de microblade pen is een heel stuk dunner dan de naaldjes die worden gebruikt voor het aanbrengen van permanente make-up.

Zowel microblading als het aanbrengen van permanente make-up is een handmatig proces. Het kan dus niet machinaal worden uitgevoerd. Microblading is nog steeds een relatief nieuwe techniek en daardoor doorgaans wel wat duurder dan permanente make-up.

Kosten van microblading

De kosten van één microblading-behandeling, wat overigens vaak voldoende is voor het doorvoeren van correcties aan de wenkbrauwen, ligt gemiddeld genomen tussen de 300 en 500 euro. Aangezien microblading een relatief nieuwe techniek is en er nog niet veel bedrijven zijn die deze dienst aanbieden, zijn de kosten vaak aanzienlijk hoger dan die van een behandeling met permanente make-up.

Doordat het resultaat van microblading vaak een stuk natuurlijker en preciezer oogt, kiezen steeds meer mensen ervoor om de extra kosten maar voor lief te nemen en te kiezen voor microblading.

Hoe lang blijft het resultaat van microblading zichtbaar?

Hoe lang het resultaat van microblading precies meegaat is onder andere afhankelijk van het vetgehalte van je huid, maar doorgaans blijft het resultaat tot ongeveer twee jaar goed zichtbaar. Na twee jaar kun je ervoor kiezen om opnieuw een behandeling met microblading te ondergaan.

Maatregelen om het resultaat van microblading langer te behouden

Er zijn verschillende manieren waarop je er zelf voor kunt zorgen dat het resultaat van microblading langer zichtbaar blijft. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om UV-straling zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast kun je beter ook geen vette cosmetica gebruiken, omdat een hoger vetgehalte van de huid ervoor kan zorgen dat het resultaat korter zichtbaar blijft.

Ook interessant:  Voorkom droge lippen met deze handige tips

Het beste is natuurlijk om überhaupt geen make-up te gebruiken in de wenkbrauwen na een behandeling met microblading, maar we begrijpen dat dit niet altijd de voorkeur heeft.

Is microblading een pijnvrije behandeling en wat zijn de bijwerkingen?

In principe is microblading een pijnvrije behandeling. Vaak wordt er voor de behandeling een verdovende oplossing in de wenkbrauw ingebracht, zodat je van de rest van de behandeling niets voelt. Na een behandeling met microblading kan de plek nog een tijdje wat rood en licht gezwollen zijn.

Dit trekt meestal na een paar uur weer weg, waarna er geen bijwerkingen meer zijn van de behandeling. Het is goed om de wenkbrauwen na de behandeling goed te koelen, zodat de eventuele zwelling sneller afneemt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In principe wordt microblading in één behandeling toegepast. Toch is het zo dat er soms na een korte tijd (bijvoorbeeld één maand na de behandeling) nog een extra correctie moet worden gedaan. Pas na een tijdje is het resultaat van de behandeling namelijk goed zichtbaar.

In sommige gevallen is een eventueel herhaalbezoek bij de prijs van microblading inbegrepen. Overleg dit echter altijd wel duidelijk vooraf!

Waar moet ik rekening mee houden bij een behandeling met microblading?

Het is belangrijk om microblading uitsluitend door gekwalificeerde personen toe te laten passen. Informeer voordat je een afspraak maakt daarom altijd welke certificaten het bedrijf heeft en of eventuele aanvullende correctie-behandelingen bij de prijs zijn inbegrepen.

Wanneer is microblading niet de beste oplossing?

Voor lang niet alle huidtypes is microblading de beste oplossing. Als je eerder een behandeling met botox of hyaluronzuur hebt ondergaan, dan kan het resultaat van microblading tegenvallen. Je kunt een eventuele behandeling met botox of hyaluronzuur daarom beter pas na de microblading-behandeling ondergaan.

Informeer altijd vooraf goed of microblading geschikt is voor jouw type huid en stem je verwachtingen van de behandeling altijd af.

Video – 10 weetjes over microblading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *