manieren-om-je-partykilos-kwijt-te-raken

10 Manieren om je partykilo’s kwijt te raken

Leestijd: 2 min

Lang na de feestdagen kunnen er toch nog wat feestkilo’s blijven hangen. Met een goede motivatie is het mogelijk om ze kwijt te raken. Dit zijn 10 slimme tips om op een gezonde en verantwoorde manier van de feestkilo’s af te komen.

Water, water en nog meer water

Van alle dranken is water het meest essentiële dat je kunt drinken voor je gezondheid. Voor vele lichaamsfuncties is een goed waterbalans in het lichaam onmisbaar. De spijsvertering krijgt een flinke boost bij een regelmatige inname van water en daarom is het een bijzondere hulpmiddel bij gezond afvallen.

Tip 1
Zet een alarm om verspreid over de dag herinnerd te worden om een glas water te drinken. Zo vergroot je de kans dat je aan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter water komt.

Tip 2
Varieer met verschillende smaken door stukken komkommer of vruchten aan je water toe te voegen. Zo prikkel je je smaakpapillen en krijg je extra vitamines binnen!

Lekker pittig

Tip 3
Breng regelmatig je gezonde maaltijden op smaak met wat pittige kruiden en pepers. De aanwezigheid van capsaïcine in bijvoorbeeld chilipepers, heeft een dubbele werking; het eten van deze pittige pepers verhoogt het lichaamstemperatuur een fractie, wat weer zorgt voor een betere calorieverbranding.

Vaker groente eten

Tip 4
Eet 5 keer per dag lichte, gezonde maaltijden en tussendoortjes om de eetlust goed te reguleren en de spijsvertering een boost te geven.

Tip 5
Kies vaker voor rauwe groenten en fruit als tussendoortje of als basis voor een maaltijd. Rauwe groenten bevatten per hap zeer weinig calorieën maar zitten wél boordevol vitamines en mineralen. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel en een sterke energietoename.

Slimme vervangers

Tip 6
Zorg bij een spontane ‘trek’ naar zoetigheid voor uitstel, wacht tien minuten voordat je erop ingaat. Als je dan alsnog honger krijgt, kies dan voor een gezond tussendoortje.

Ook interessant:  Zo voorkom je vroegtijdig prostaatproblemen

Tip 7
Gedroogd fruit en noten zijn ideaal om natuurlijk zoete en goed vullende maaltijden mee samen te stellen.

Tip 8
Vervang zoete koolzuurhoudende dranken voor ongezoete groene thee en water.

Tip 9
Maak vaker een stevige wandeling of begin met hardlopen voor de vele gezondheidsvoordelen.

Tip 10
Probeer minstens drie keer per week aan intensieve sport te doen om in een goed ritme te komen.

Een positieve instelling, gevarieerd eetpatroon en regelmatige beweging zijn de belangrijkste sleutels om extra kilo’s kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *