eenvoudige-oefeningen-voor-je-onderkin

10 eenvoudige oefeningen voor je onderkin

Leestijd: 5 min

Vanuit cosmetisch oogpunt wordt een onderkin vaak gevreesd. Gelukkig kun je zelf tal van dingen doen om van je onderkin af te komen. Door dagelijks een aantal oefeningen te doen, zul je al snel merken dat je onderkin minder aanwezig wordt. Deze oefeningen kun je overigens gewoon lekker zelf thuis doen op momenten die voor jou het best uitkomen.

Hoe ontstaat een onderkin eigenlijk?

Een onderkin kan op verschillende manieren ontstaan. Het is vaak zo dat een onderkin pas ontstaat naarmate je ouder wordt, omdat je huid dan wat meer gaat hangen. We hebben een overzicht gemaakt van de voornaamste oorzaken van een onderkin.

  • Een onderkin als gevolg van ouderdom. Allereerst kun je een onderkin krijgen doordat je ouder wordt. Dat heeft ermee te maken dat de huid minder elastisch wordt naarmate je ouder wordt, waardoor het allemaal net wat meer gaat hangen. Dit zie je ook het snelst bij de huid rondom je hals. Niet alleen je huid zal gaan hangen naarmate je ouder wordt, ook de spieren in je hals verslappen naarmate de jaren verstrijken. Ook dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een onderkin.
  • Een onderkin door erfelijkheid. Het is ook goed mogelijk dat je een onderkin hebt door erfelijkheid. Hebben je ouders ook een onderkin? Dan is de kans dus een stuk groter dat je hier op een gegeven moment zelf ook last van krijgt.
  • Een onderkin door gewichtstoename. Een veelvoorkomende oorzaak van een onderkin is gewichtstoename. Het is echter niet zo dat je automatisch een onderkin krijgt als je in gewicht aankomt. Het verschilt namelijk per persoon waar het extra vet precies gaat zitten in het lichaam. Zo krijgt de een last van een dikkere buik of dikkere benen, terwijl de ander alleen een onderkin krijgt.
  • Een onderkin door een verkeerde houding. Of een onderkin kan worden veroorzaakt door een verkeerde houding is nog niet met zekerheid te zeggen, maar er zijn wel degelijk aanwijzingen voor. Als je bijvoorbeeld vaak voorovergebogen zit, dan kan dit ervoor zorgen dat je nekspieren korter worden. Dit kan vervolgens als gevolg hebben dat de huid in je hals meer gaat hangen. Een extra reden dus om voortaan goed op je houding te letten.
Ook interessant:  Laat je huid stralen met Sheaboter

Eenvoudige oefeningen om van je onderkin af te komen

Ben je je onderkin helemaal zat? Door dagelijks een aantal oefeningen te doen kun je eenvoudig van je onderkin afkomen. We hebben een overzicht gemaakt van de 10 meest effectieve oefeningen voor je onderkin!

Oefening #1: De uitgestoken kin
Bij de eerste oefening moet je je hals naar voren uitsteken en je kaken iets omhoog steken. Probeer deze oefening ongeveer drie tot vier seconde vol te houden. Je mag deze oefening gerust een aantal keren achter elkaar uitvoeren.

Oefening #2: Open mond
De volgende oefening die je kunt doen om je onderkin te verminderen is je mond zover mogelijk open doen, je tong vervolgens tegen je ondertanden te drukken en diep in en uit te ademen via je mond. Ook deze oefening kun je zonder problemen een aantal keer herhalen.

Oefening #3: Tong uitsteken
De derde oefening die je kunt doen is je mond wagenwijd open doen en vervolgens je tong zover mogelijk naar buiten te steken. Probeer deze houding ongeveer vijf seconden vast te houden en herhaal de oefening vervolgens ongeveer tien keer vanaf de beginpositie. Het staat misschien een beetje raar, maar het is een erg effectieve oefening om van je onderkin af te komen.

Oefening #4: Lippen tuiten
Bij deze oefening moet je richting het plafond kijken en je lippen tuiten, alsof je een kus geeft aan de lucht. Probeer ook deze houding ongeveer vijf seconden vol te houden, waarna je weer recht vooruit mag kijken en de oefening mag herhalen. Je kunt ook deze oefening prima zo’n tien keer herhalen.

Oefening #5: Kin naar je borst
Ook de vijfde oefening is erg eenvoudig, maar wel bijzonder effectief tegen een onderkin. Bij deze oefening moet je je kin zover mogelijk naar je borst brengen. Probeer deze oefening ongeveer 30 seconden lang te doen. Voer de oefening wel rustig uit, want dan werkt deze het best.

Ook interessant:  Voorkom een droge huid in de winter

Oefening #6: Onderlip over bovenlip brengen
Bij oefening nummer 6 moet je je onderlip over je bovenlip brengen, terwijl je met je ogen naar het plafond of de lucht kijkt. Je zult direct voelen dat er heel wat spanning komt te staan op je kaak. Dit is een goed teken, want dit betekent dat de oefening werkt! Probeer het per uitvoering ongeveer 5 tot 10 seconden vol te houden en herhaal de oefening een aantal keer.

Oefening #7: Je hoofd laten hangen
Ga comfortabel op je rug op de bank of op een bed liggen en laat je hoofd een stukje over het randje hangen. Trek vervolgens je hoofd rustig naar je borst. Breng je hoofd vervolgens weer terug naar de startpositie en herhaal de oefening een aantal keer.

Oefening #8: Een brede lach
Lachen is niet alleen gezond, het zorgt er ook nog eens voor dat je van je onderkin af kunt komen! Probeer bij deze oefening je mond zo wijd mogelijk te spreiden, zodat je voelt dat er druk op je kaken komt te staan. Houd ook deze oefening ongeveer vijf seconden vast en herhaal het daarna nog een aantal keer.

Oefening #9: Kauwgom kauwen
Een oefening die je de hele dag kunt doen is kauwgom kauwen. Het kauwen van kauwgom helpt namelijk zeker bij het bestrijden van een onderkin. Een goed excuus dus om voortaan wat vaker kauwgom te kauwen.

Oefening #10: Met je tong je neus aanraken
Bij deze oefening moet je met je tong proberen je neus aan te raken en dit op het maximale puntje ongeveer 5 seconden vast te houden. Ook als het je niet lukt om helemaal bij je te komen is dat geen enkel probleem. Herhaal ook deze oefening ongeveer 10 keer voor het maximale effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *