beste-natuurlijke-energieboosters

10 beste natuurlijke energieboosters

Leestijd: 3 min

Merk je dat je aan het eind van de dag vaak geen energie meer hebt om nog maar iets te doen? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen! Vaak maken mensen gebruik van kortdurende energieboosters als koffie en cola, maar de enige echte manier om voortaan meer energie te hebben is simpelweg het aanpassen van je levensstijl. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke energieboosters die ervoor kunnen zorgen dat je jezelf voortaan de gehele dag vol energie voelt.

Water drinken als natuurlijke energiebooster

Wist je dat een gebrek aan energie en vermoeidheid vaak het gevolg zijn van uitdroging? Simpelweg wat vaker en meer water drinken zorgt er daarom vaak al voor dat je een stuk meer energie hebt. Zorg ervoor dat je in ieder geval 2 liter water per dag drinkt.

Eiwitrijk eten als energiebooster

Een groot gedeelte van onze energie halen we uit onze voeding. Eén van de belangrijkste voedingsstoffen in onze voeding die ervoor zorgt dat we ons vol energie voelen zijn eiwitten. Er zijn ontzettend veel producten die rijk zijn aan eiwitten, waaronder zaden, noten, kip, vlees, vis en peulvruchten. Het hoeft dus helemaal niet zoveel moeite te kosten om eiwitrijker te gaan eten.

Buiten wandelen als energiebooster

Het is niet meer dan logisch dat je aan het eind van de dag totaal geen energie meer hebt als je de hele dag binnen hebt gezeten. Het is daarom belangrijk om regelmatig de buitenlucht op te zoeken. Combineer het bijvoorbeeld met een heerlijke wandeling, zodat je ook meteen meer beweegt.

Ook interessant:  5 kilo afvallen in 1 week met het ziekenhuisdieet

Planten als energiebooster

Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat je jezelf een stuk minder snel vermoeid voelt op het moment dat je in een omgeving leeft waarin planten staan? Als je er de ruimte voor hebt, is het daarom een echte aanrader om planten in je (werk)omgeving te zetten.

Sporten als energiebooster

Hoewel sporten natuurlijk energie kost, is het ook een echte energiebooster. Na het sporten ben je weliswaar korte tijd vermoeid door de fysieke inspanningen, maar het zorgt er na een aantal uren juist voor dat je jezelf een stuk minder uitgeput voelt dan vóór het sporten.

Je hersenen stimuleren als energiebooster

Wil je jezelf aan het eind van de dag minder uitgeput voelen? Houd je hersenen dan de hele dag aan de gang. Doe bijvoorbeeld verspreid over de dag regelmatig een hersenspelletje of doe mee met brainstormsessies op je werk.

Lachen als energiebooster

Lachen heeft tal van gezondheidsvoordelen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je meer energie krijgt. Probeer dus eens wat vaker te lachen.

Dag beginnen of eindigen met een douche als energiebooster

Door in de ochtend een lekker verfrissende douche te nemen, begin je de dag met frisse energie! Als je merkt dat je vooral in de avond vaak uitgeput bent, dan kan het nemen van een douche in de avond een soortgelijk effect hebben. Zet de temperatuur van het water echter niet te heet, want dit kan juist als effect hebben dat je jezelf vermoeider voelt.

Begin de dag met een kop koffie als energiebooster

Uit onderzoek blijkt dat een kopje koffie in de ochtend wel degelijk een goede energiebooster is. Laat het echter wel bij één kop koffie in de ochtend, want meer cafeïne op een dag zorgt er juist voor dat je aan het eind van de dag een energiedip krijgt.

Ook interessant:  Wat moet je doen als je een longvliesontsteking hebt?

Minder suiker eten als energiebooster

Ons voedsel zit vaak boordevol suikers. Deze suikers zorgen er echter ook voor dat je gedurende de dag energiedips krijgt. Probeer daarom de hoeveelheid suiker in je eten te verminderen.

Extra energie nodig?

Video – 10 beste natuurlijke energieboosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *